NAC Breda begint seizoen met 4 – 1 overwinning op Jong FC Utrecht

NAC Breda is het nieuwe seizoen goed begonnen. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd debutant Jong FC Utrecht, het team dat zijn debuut maakte in het betaald voetbal. In de eerste helft wisten Stans en Dessers de Utrechtse keeper te passeren. Antwi van Jong FC Utrecht maakte in Breda de 2-1. In de tweede helft maakten Brusselers en Nijholt de match af met respectievelijk 3-1 en 4-1. Arbiter Perez deelde een gele kaart uit aan El Allouchi. Het was voor de nieuwkomers in eerste instantie even wennen op een zomerse avond in Breda. De ploeg kreeg in eerste instantie niet het overwicht en was slordig, wat enkele kansjes opleverde voor Jong FC Utrecht. Die werden echter niet benut door de bezoekers. Na een kwartier speler kroop NAC meer uit de schulp en begon het initiatief te nemen. Voornamelijk spits Cyriel Dessers kreeg daardoor enkele goede kansen. De spits dook een aantal keer gevaarlijk op in de zestien van Jong FC Utrecht, maar had het vizier nog niet op scherp staan. Het overwicht van NAC werd naarmate de eerste helft vorderde groter. Goed stoorwerk zorgde voor veel gevaar voor het doel van keeper Nijhuis en leverde uiteindelijk ook een treffer op. Een corner werd afgeslagen, maar belandde voor de voeten van Stans. Die twijfelde niet en haalde hard en doeltreffend uit: 1-0. In het restant van de eerste helft was NAC voornamelijk aan de bal, maar grote kansen kwamen er weer niet waardoor beide ploegen met een 1-0 stand gingen rusten. Na rust was de intentie van NAC duidelijk: snel de tweede maken. Na enkele speldenprikjes viel deze treffer snel. Een prachtige steekbal van Heamhouts zette Dessers vrij voor de goalie, die de keeper eenvoudig omspeelde en de bal binnen schoof. Toch werd het niet veel later toch nog spannend. Antwi werd op randje buitenspel weggestuurd, maar mocht verder. Brondeel zat nog aan zijn poging, maar wist niet te voorkomen dat de 2-1 viel. NAC viel na de tegentreffer niet van zijn stuk en wilde snel weer een marge van twee treffers creëren. Dat gebeurde ook. De net ingevallen debutant Bodi Brusselers beleefde een fantastisch eerste Avondje NAC, want niet lang na zijn invalbeurt gleed hij van dichtbij de 3-1 binnen. Daarmee leek het verzet van de bezoekers gebroken. Nijholt mocht vlak voor tijd het oordeel vellen. De Utrechtse goalie moest een voorzet lossen en zag dat de middenvelder optimaal profiteerde: 4-1. Dat was tevens de eindstand. Door de overwinning staat NAC in ieder geval tot en met maandag op de gedeelde eerste plaats van de ranglijst, samen met De Graafschap dat eveneens met 4-1 won. Maandag worden de drie overige wedstrijden uit de Jupiler League gespeeld. NAC reist vrijdag af naar Groesbeek voor de uitwedstrijd tegen Achilles ’29.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 12285
Scheidsrechter: Pérez
Geel: El Allouchi (NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 1-0 Stans (’36), 2-0 Dessers (’51), 2-1 Antwi (’59), 3-1 Brusselers (’71), 4-1 Nijholt (’82)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, Van Diermen, Rommens, Smith-Brown (’85 Demon); Haemhouts, Nijholt, Stans; El Allouchi (’65 Brusselers), Dessers, Verbeek (’78 Korte)
Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Ulusoy, Peijnenburg (’46 Velanas), Van der Velden, Brinkman; Van der Meer (’64 Lim), Van Rooijen, Boukhari, Sow; Antwi (’72 Venema), Van der Moot

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.