NAC Breda wint ook tweede competitiewedstrijd: Achilles’29 met 1 – 2 verslagen

NAC Breda heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Op Sportpark De Heikant in Groesbeek werd Achilles’29 met 1 – 2 verslagen. Na de doelpunten van Ashley Smith-Brown (15e minuut) en Cyriel Dessers (69e minuut) werd het onnodig spannend. Waar Giovanni Korte de 0 – 3 had kunnen maken voor NAC zette Van de Beek in de 83e minuut de eindstand van 1 – 2 op het bord. Door deze overwinning staat De Parel van het Zuiden alleen aan kop in de Jupiler League. Het duel op Sportpark de Heikant kwam maar moeilijk los. In de eerste tien minuten tastten beide ploegen vooral af, maar na een minuut of 10 kwamen de eerste kansen voor NAC. Het leverde een relatief vroeg doelpunt op van NAC. Een vrije trap van Stans werd weggekopt en belandde bij Brusselers, die op zijn beurt Smith-Brown vond. De linksback zorgde met een prachtige halve omhaal voor de 0-1 en feest in het uitvak. NAC ging direct daarna op zoek naar de tweede treffer. Stans was er dichtbij toen hij de korte hoek zocht van binnen de zestien, maar Te Loeke bleef alert en bracht redding. Aan de andere kant moest Brondeel een aantal keer goed opletten. Met name een verrassende verre poging van Sürmeli verdiende zijn attentie, maar de Belg lette goed op en bracht redding. Na een half uur spelen kreeg NAC een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Agyepong ging in de zestien over het been van Thoone en Stans mocht aanleggen van elf meter, maar Te Loeke koos de goede hoek en keerde de poging. De thuisploeg leek even later op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Brusselers en Dessers waren voor NAC nog dichtbij een treffer, maar uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand. In de tweede helft deelde Achilles de eerste speldenprikjes uit, maar de Bredase defensie hield goed stand. Zo werd een verre uithaal van Sürmeli gekeerd door Brondeel. NAC nam echter snel het initiatief over en ging op zoek naar de tweede treffer. Brusselers was er in eerste instantie dichtbij na een goede actie, maar zijn poging ging net naast. De 0-2 viel echter snel, met dank aan een prima aanval. Smith-Brown combineerde op de linkerflank met een aantal ploeggenoten en vond uiteindelijk Dessers, die prima afrondde: 0-2. NAC leek het duel te controleren, maar kwam toch nog enigszins in de problemen. Minder dan tien minuten voor tijd krulde Van de Beek een vrije trap achter Brondeel en bracht Achilles daarmee terug in de wedstrijd. De ploeg ging vol op de aanval spelen, waardoor NAC meer ruimte kreeg om te counteren. Daar maakte de bezoekers echter geen gebruik van, waardoor het verschil minimaal bleef. De thuisploeg was er in het restant van het duel nog een paar keer dicht bij, maar NAC wist de overwinning over de streep te trekken. Het volgende duel is op 19 augustus in het eigen Rat Verlegh Stadion tegen MVV.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Sportpark De Heikant – Groesbeek
Aantal toeschouwers: 2919
Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Thoone, Sürmeli, Van Steen, Boelens (allen Achilles’29; Dessers (NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 0-1 Smith-Brown (’15), 0-2 Dessers (’69), 1-2 Van de Beek (’83)
Bijzonderheden: Stans (NAC Breda) mist strafschop (’30)

Opstelling Achilles’29: Te Loeke, Zeller, Van de Beek, Popalzay, Boelens (’78 Raterink), Sürmeli, Beijer, Dekkers (’70 Hemmink), Boogers (’61 Hendriks), Van Steen, Thoone
Opstelling NAC Breda: Brondeel, Van Diermen, Smith-Brown, Sporkslede, Rommens, Agyepong (’61 Korte), Brusselers (’73 El Allouchi), Nijholt, Stans, Haemhouts, Dessers

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.