NAC Breda heeft vanavond met 3 – 1 van Fortuna Sittard gewonnen

NAC Breda heeft vanavond in het eigen Rat Verlegh Stadion met 3 – 1 van Fortuna Sittard gewonnen. Voor rust hadden de Bredanaars door treffers van Cyriel Dessers en Giovanni Korte de Limburgers al op de knieën. Na de pauze kreeg NAC meer dan een half dozijn kansen op een derde treffer, maar verder dan een afgekeurde goal van Dessers kwam het niet. Fortuna kon alleen in de beginfase van het duel een vuist maken. Junior was een paar keer dicht bij een treffer. Ospitalieri raakte de lat. Voor NAC kopte Dessers de bal kort daarop op de paal. Na de 2-0 kwamen de Limburgers een tijdlang niet in het spel voor. Pas in de slotfase, toen de wedstrijd al gespeeld was en Agyepong de ‘man of the match’ Giovanni Korte was komen vervangen, konden ze iets terugdoen via Ferry de Regt. Direct kreeg Barker eindelijk zijn kans op z’n 1e NAC-goal. De Brit maakte die ook: 3-1. Voor NAC Breda betekende het niet alleen de eerste overwinning sinds eind september tegen De Graafschap, maar vooral ook de ommekeer na twee zeer teleurstellende uitwedstrijden. In Volendam en bij Telstar lukte het NAC Breda niet om de verdediging van de tegenstander te slopen. Het kostbare puntenverlies deed het geloof van de fans wankelen. Het was dat ook de concurrentie niet constant scherp was, anders zag de stand er minder rooskleurig uit dan nu het geval was. NAC Breda staat nu op de vijfde plaats met evenveel punten (20) als nummer vier Jong Ajax, maar in de knotsgekke Jupiler League zijn de verschillen nog steeds erg klein. Koploper Jong PSV staat slechts vier punten voor, nummer elf Helmond Sport heeft er slechts drie minder. Wil NAC Breda ook na de winterstop mee blijven doen dan zijn de komende weken cruciaal. Twee keer winnen en je kunt zomaar koploper zijn, twee keer verliezen en je staat in het rechterrijtje.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 14070
Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Van Diermen, Verbeek (beiden NAC Breda); Torunarigha (Fortuna Sittard)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 Dessers (’30), 2 – 0 Korte (’45), 2 – 1 De Regt (’90+2), 3 – 1 Barker (’90+3)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Van Diermen (’24 Verschueren), Smith-Brown, O’Neill, Nijholt, Stans, Rommens, Korte (’86 Agyepong), Dessers, Verbeek (’70 Barker)
Opstelling Fortuna Sittard: Ter Wielen, Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri, Hadzhiev, Kurt (’67 Smeets), Briels, Van Hout (’76 Saddiki), Dianessy (’86 Vlijter), Torunarigha

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.