NAC Breda verliest in nagenoeg lege Amsterdam Arena van Jong Ajax: 2 – 1

In een nagenoeg lege Amsterdam ArenA, er waren slechts 1721 toeschouwers, heeft NAC Breda zojuist met 2 – 1 verloren van Jong Ajax. De eerste tien minuten zakte NAC Breda in en had Ajax het balbezit. De ploeg van Marinus Dijkhuizen liet de Amsterdammers komen en probeerde met een tegenaanval gevaar te stichten. Toch was de thuisploeg als eerste dichtbij een treffer. Met name El Ghazi en Nouri waren gevaarlijk met schoten van buiten het strafschopgebied, maar Brondeel hoefde bij die schoten nog niet in actie te komen. Jong Ajax had het meeste van de bal en testte Jorn Brondeel een aantal keer, maar de keeper hield zijn doel schoon. NAC Breda kreeg zo nu en dan een kansje in de omschakeling. Naarmate de eerste helft vorderde werden de kansen groter voor de thuisploeg. Nota bene international El Ghazi scoorde vlak voor rust de openingstreffer in de ArenA. De door Bosz verbannen speler scoorde in de 44e minuut van dichtbij op aangeven van Clement. In de tweede helft moest NAC op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Marinus Dijkhuizen probeerde druk te zetten op de defensie van de Ajacieden, maar die voetbalden daar regelmatig onderuit. Jong Ajax bleef ook na rust kansen creëren. Brondeel moest een aantal keer in actie komen en deed dat met verve. Halverwege de tweede helft was het dan alsnog raak. De Ligt sprong hoog en de jonge verdediger kopte raak uit een corner: 2-0. NAC Breda kwam na de 2-0 beter in de wedstrijd. Dijkhuizen bracht met Adarabioyo bovendien een extra breekijzer voorin. In de 75ste minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. NAC Breda creëerde door een paar snelle combinaties ruimte. Jeff Stans zorgde er met een strakke pass voor dat Dessers alleen voor de keeper kwam te staan. De Belg bleef rustig, speelde de keeper uit en schoot raak: 2-1. Door de nederlaag is NAC Breda gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Jong Ajax staat op de vijfde plaats met een beter doelsaldo dan de Bredanaars. VVV-Venlo gaat na vrijdagavond aan kop, gevolgd door, MVV, Jong PSV en Almere City. Over twee weken speelt NAC Breda de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper VVV-Venlo.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Amsterdam ArenA – Amsterdam
Aantal toeschouwers: 1721
Scheidsrechter: Bax
Geel: Dekker (Jong Ajax); Damen, Stans, Rommens (allen NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 El Ghazi (’45), 2 – 0 De Ligt (’64), 2 – 1 Dessers (’75)
Bijzonderheden:

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh, Mazraoui, De Ligt, Sanniez, Dankerlui, Eiting, Nouri (’46 Zeefuik), De Jong, El Ghazi (’80 Dekker), Clement, Cerny (’41 Van de Beek)
Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Damen; Korte (’70 Adarabioyo), Dessers, Barker (’55 El Allouchi)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.