NAC Breda gaat kansloos onderuit in Leeuwarden tegen SC Cambuur: 3 – 1

In het Cambuur Stadion in Leeuwarden heeft NAC Breda vanavond een kansloze nederlaag geleden tegen SC Cambuur: 3 – 1. In Leeuwarden begon een gehavend NAC aan het duel tegen Cambuur. De Bredase ploeg miste onder andere de geblesseerde clubtopscorer Cyriel Dessers. Hij werd in de spits vervangen door jeugdspeler Richelor Sprangers. De Friezen waren in de beginfase de gevaarlijkste en meest agressieve ploeg, maar de beste kans was toch voor NAC. In de 5e minuut ranselde Cambuur-keeper Zeinstra knap een inzet van David Faupala uit zijn goal. Het bleek een uitzondering, want Cambuur had NAC bij de lurven. De thuisploeg verzilverde dat in de 17e minuut, Sander van de Streek schoot keihard binnen. Een terechte 1-0 voor de Friezen. Hoewel het verdedigend broos bleef ogen, knokte NAC zich wel terug in de wedstrijd. De beloning daarvoor kwam in de 38e minuut, na een prima actie van Richelor Sprangers prikte David Faupala de 1-1 binnen. Na rust bleven echte kansen voor beide ploegen lang uit, slechts twee afstandschoten zorgden nog voor enig vermaak. Tot de 70e minuut. Opnieuw wist Sander van de Streek het net te vinden. Ditmaal met het hoofd, 2-1 voor de thuisploeg. Het werd nog erger voor NAC, want vier minuten later lag ook de derde Friese treffer achter doelman Brondeel. Jamiro Monteiro scoorde de goal. NAC had de kracht niet meer om zich terug te knokken en stevent af op een sportieve crisis. Volgende week komt NAC tweemaal in actie in het eigen Rat Verlegh Stadion. Op maandag speelt de ploeg tegen Helmond Sport en vier dagen later, op vrijdag 2 december, komt Almere City op bezoek.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Caambuur Stadion – Leeuwarden
Aantal toeschouwers: 7258
Scheidsrechter: Liesveld
Geel: Damen (NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 Van de Streek (’17), 1 – 1 Faupala (’39), 2 – 1 Van de Streek (‘ 70), 3 – 1 Monteiro (’74)
Bijzonderheden:

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, N’Toko (’46 El Baad), Schilder, Peersman; Bakker, Monteiro, Boutzamar (’36 Bosz); Conraad (’69 Barto), Van de Streek, Hoefdraad
Opstelling NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Verschueren, Smith-Brown, Korte, Stans, Rommens (’85 Marijnissen), Damen, Faupala (’75 Snepvangers), O’Neill, Sprangers (’75 Adarabioyo)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.