NAC Breda wint in oefenduel van KV Kortrijk (2 – 0); uitstekend officieus debuut van Manu García

In het eigen Rat Verlegh Stadion heeft NAC Breda vanmiddag een ingelaste oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Kortrijk gespeeld. Het oefenduel werd met 2 – 0 gewonnen. Beide doelpunten werden gemaakt door Cyriel Dessers. Bij De Parel van het Zuiden speelde Manu García een uur mee. De 19-jarige Spaanjaard wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Manchester City. Met name in de eerste helft maakte Garcia, die rugnummer 19 kreeg toebedeeld, indruk met een aantal prima balcontacten. Hoewel Kortrijk in de eerste minuten dreigender was, had NAC voor rust de overhand. Daar kwam ook een voorsprong uit voort. O’Neill werd vastgehouden bij een vrije trap en de scheidsrechter wees naar de stip. Dessers mocht aanleggen en benutte het buitenkansje in tweeën: 1-0. Aan de andere kant moest Brondeel een aantal keer handelend optreden, maar dat deed de Belgische keeper prima. Ook NAC had via opnieuw Dessers nog een kans, maar de spits stuitte op de goalie van Kortrijk. Na rust waren de bezoekers gevaarlijker, zonder daarbij veel scoringskansen te creëren. NAC hield in de verdediging goed stand en Brondeel hoefde nauwelijks in actie te komen. Vlak na rust was er nog een gevaarlijk moment, maar via de paal belandde de bal in de handen van de NAC-keeper. Aan de andere kant probeerde NAC via de counter gevaarlijk te worden. Dat zorgde vlak voor tijd voor de 2-0. Dessers werd aangespeeld en omspeelde de keeper, voordat hij de bal in het doel schoof: 2-0. Dat bleek ook de eindstand. NAC Breda hervat maandag 16 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Verschueren (’81 Damen), Garcia (’60 Brusselers) , Haemhouts (’46 Rommens); Korte, Dessers en Agyepong (’73 Stans)
Opstelling KV Kortrijk: Crepeau, Métanire (’46 Van Loo), Rougeaux (’46 Barbaric), Goutas (’46 Gigot), D’Haene, Pavlovic (’46 De Mets), Verstraete (’46 Sarr), Ivanov (’46 Ouali), Mercier (’46 Joãozinho), Chevalier (’46 Weymans) en Saadi (’46 Veldwijk)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.