NAC Breda begint tweede competitiehelft prima met eenvoudige overwinning op Jong FC Utrecht: 0 – 2

NAC Breda is, onder leiding van de nieuwe trainer Stijn Vreven, de tweede helft van de competitie prima begonnen. In het Utrechtse Stadion Galgenwaard werd Jong FC Utrecht met 0 – 2 eenvoudig verslagen. De stand was bij rust al bereikt. Arno Verschueren opende al na vijf minuten de score. Vervolgens stopte Jorn Brondeel een penalty (van Rosheuvel) en liet Utrecht-doelman Nijhuis een schot van Robbie Haemhouts via zijn handen in het doel rollen. Door de zege stijgt NAC Breda naar de vijfde plaats op de ranglijst. De Belgische oefenmeester stuurde hetzelfde elftal als tegen KV Kortrijk de wei in. Dat betekende basisplaatsen voor Manu Garcia en Thomas Agyepong, terwijl Arno Verschueren opnieuw op het middenveld stond. NAC Breda schoot in Utrecht uit de startblokken. Al binnen vijf minuten stond de ploeg op voorsprong. Cyriel Dessers had op de achterlijn een prima actie in huis en legde de bal goed terug op Verschueren. De middenvelder twijfelde niet en schoot hard en hoog binnen: 0 – 1. Een aantal minuten later kreeg NAC Breda echter een strafschop tegen. Van Diermen kreeg de bal tegen de hand en Van der Eijk wees naar de stip. Rosheuvel mocht het proberen, maar Jorn Brondeel had een uitstekende redding in huis. De defensie van NAC Breda had verder weinig moeite in de eerste helft. Een rush van Klaiber over rechts zorgde nog voor gevaar, maar Verschueren kopte de bekeken voorzet weg. Aan de andere kant was het wel raak. Een afstandsschot van Haemhouts leek een makkelijk prooi voor keeper Thijmen Nijhuis, maar de keeper verslikte zich en zag de bal in de hoek rollen: 0-2. Na de verdubbeling nam NAC Breda wat gas terug, maar de Parel van het Zuiden kwam niet voor rust niet meer in de problemen. Daardoor ging NAC met een voorsprong de rust in. Het eerste kwartier na rust leverde niet veel spektakel op. De thuisploeg combineerde tot aan de zestien, maar kon daarna Brondeel niet onder vuur nemen. De enige poging kwam van Klaiber, maar dat schot was voor de Belgische goalie geen probleem. Aan de andere kant was Dessers gevaarlijk na een vrije trap van Haemhouts, maar zijn hakbal smoorde in de defensie. In het restant van de wedstrijd kwam NAC Breda nauwelijks meer in de problemen. De thuisploeg probeerde het nog met enkele afstandsschoten, maar daar hoefde Brondeel niet voor in actie te komen. Aan de andere kant kreeg NAC Breda nog een aantal countermogelijkheden, maar ook dat leverde geen treffer op. Conclusie? Een prima eerste competitiewedstrijd onder de nieuwe coach Vreven. Op een koude maandagavond in een leeg vrijwel leeg stadion is en sfeerloos debuut, maar wat telt zijn de drie punten. Vrijdag speelt NAC tegen de nummer laatst Achilles ’29. De club uit Groesbeek heeft vijf punten tot nu toe.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Stadion Galgenwaard – Utrecht
Aantal toeschouwers: 1612
Scheidsrechter: Van der Eijk
Geel: Rosheuvel (Jong FC Utrecht); Korte (NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 0 – 1 Verschueren (‘4), 0 – 2 Haemhouts (’22)
Bijzonderheden: Rosheuvel (Jong FC Utrecht) mist een strafschop (‘8)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Klaiber, Abena, Koch, Hardeveld (’46 Ulusoy); Rosheuvel, Joosten, Ludwig, Velanas (’71 Sneijder); Kerk, Rubin (’65 Sow)
Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Verschueren, García (’83 Rommens), Haemhouts; Korte (’67 Verbeek), Dessers, Agyepong (’75 El Allouchi)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.