NAC Breda speelt met 1 – 1 gelijk tegen MVV Maastricht

In Stadion De Geuselt in Maastricht heeft NAC Breda vanavond met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht. De doelpunten werden gemaakt door de Maastrichtenaren Patrick N’Koyi en Leroy Labylle, die vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een eigen doelpunt maakte. Het betekent het eerste puntverlies onder leiding van de nieuwe trainer Stijn Vreven. Vanwege een blessure van Chiro N’Toko moest Stijn Vreven één wijziging in zijn basiself doorvoeren. Kevin van Diermen nam in het centrum van de defensie plaats. Verder speelden dezelfde namen als tegen Achilles ’29. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een schot van MVV’er Luis Pedro werd echter geblokt en de herkansing door Ricardo Ippel overgeschoten. Daarna duurde het een flinke poos voordat de toeschouwers in De Geusselt weer naar het puntje van hun stoel konden. In de 23e minuut was MVV Maastricht namelijk heel dicht bij een goal. Pieter Nys kon vrij inschieten, maar hij rostte de bal over. Een minuut later was er weer zo’n enorme kans voor de thuisploeg. Een ‘vliegende kopbal’ van Luis Pedro werd echter knap gekeerd door NAC-doelman Brondeel. Vlak daarna kreeg NAC Breda dan eindelijk ook een mogelijkheid. Na een corner werd een schot van Robbie Haemhouts gekraakt. Zeven minuten voor rust greep NAC-doelman Jorn Brondeel opnieuw uitstekend in. Hij voorkwam een tegengoal, ditmaal door een schot van Kelechi Nwakali te pakken. Omdat Dessers op slag van rust een kans om zeep hielp door over de bal te maaien, gingen beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in. De eerste serieuze mogelijkheid na rust was voor NAC Breda. In de 59e minuut schoot Giovanni Korte op de paal, waarna de rebound van Shane O’Neill over ging. Een vrije trap van Garcia, niet veel later, leverde ook bijna een goal op voor de Bredase gasten. Keeper Geens tikte de bal echter met moeite uit de benedenhoek. Maar uiteindelijk viel de goal aan de andere kant. MVV Maastricht reet in de 76e minuut de verdediging van NAC Breda open, waarna invaller Patrick N’Koyi simpel de 1-0 kon binnen tikken. NAC Breda probeerde daarna nog wel, schoot nogmaals op de paal, maar kwam niet meer op gelijke hoogte. Zo leek het, want een eigen goal van MVV’er Leroy Labylle in de 90e minuut leverde NAC Breda alsnog een punt op. Volgende week vrijdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. De Parel van het Zuiden reist dan af naar Den Bosch waar de plaatselijke FC de tegenstander is.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Stadion De Geusselt – Maastricht
Aantal toeschouwers: 4977
Scheidsrechter: Higler
Geel: Dessers, Haemhouts (beiden NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 N’Koyi (’76), 1 – 1 Labylle (’90, eigen doelpunt)
Bijzonderheden:

Opstelling MVV Maastricht: Geens, Kuipers, Pereira, Ciranni, Labylle, Ippel, Nys, Pedro (’88 Martina), Verheydt (’72 N’Koyi), Nwakali, Schroyen (’82 Loshaj)
Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Haemhouts (’79 El Allouchi); Korte (’72 Verbeek), Dessers (’68 Sprangers), Agyepong

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.