In een spectaculair duel heeft NAC Breda vanavond verloren van RKC Waalwijk, het werd 2 – 3

In een spectaculair duel heeft NAC Breda vanavond van RKC Waalwijk, het werd 2 – 3. Stijn Vreven stuurde dezelfde elf namen als afgelopen maandag het veld in tegen RKC. Dat betekende onder andere basisplaatsen voor James Horsfield op rechtsback en Danny Verbeek als rechtsbuiten. NAC-RKC kende een heftig begin. Al na 150 seconden werd NAC-aanvaller Danny Verbeek met rood van het veld gestuurd na een onbesuisde overtreding (gestrekt been) op Mark Engberink. De thuisploeg moest dus al vroeg met tien man verder. Dat leverde RKC veel balbezit op en na 13 minuten een voorsprong. Een poging van Anderson werd aangeraakt en zeilde buiten bereik van Brondeel, via de binnenkant van de paal, binnen: 0 – 1.De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan. Dat resulteerde na 23 minuten in de gelijkmaker. Garcia stuurde Dessers weg met een prachtige steekpass en de spits rondde het uitstekend af: 1-1. Met een man minder liet NAC de bezoekers het spel maken en probeerde het via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat leverde voor Smith-Brown nog een poging van afstand op, maar hij mikte naast. Dessers leek uit een vrije trap NAC zelfs de 2-1 te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de andere kant was het wel raak. Sanoh knalde van afstand raak: 1 – 2. Dat was meteen de ruststand. De tweede helft begon net als de eerste, alleen kreeg nu een RKC’er een snelle rode kaart. Keeper Tamati Williams maakte hands buiten de zestien en kon vertrekken. Met tien tegen tien en nog steeds de achterstand besloot NAC-trainer Vreven om na een uur spelen een verdediger op te offeren voor een aanvaller. Barker loste N’Toko af. Met reservekeeper Ettienne Vaessen in het doel kwam RKC twee keer goed weg. In die zin dat liefst twee goals van NAC-spits Dessers werden afgekeurd vanwege buitenspel. De derde dus van hem van de avond. Toch kwam NAC op gelijke hoogte. Invaller Jari Oosterwijk frommelde de bal in de 73e minuut achter keeper Vaessen, 2-2. De Bredase vreugde was van korte duur, want twee minuten later lag de bal weer achter NAC-doelman Brondeel. Daan Rienstra was de maker: 2-3. Wederom ging NAC vol in de aanval om de gelijkmaker te forceren. Oosterwijk probeerde het van ver, maar Vaessen redde met moeite. Aan de andere kant kreeg RKC veel ruimte, maar de bezoekers wisten de buitenkansjes niet te benutten. Door de rode kaart van Williams kwamen er maar liefst zeven minuten bij. NAC pompte de ballen voor de pot en was nog een aantal keer heel dichtbij een treffer, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Daardoor eindigde het duel in het Rat Verlegh Stadion in een voor NAC teleurstellende 2-3. NAC komt op 20 februari weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Jong PSV op het programma. Vier dagen later keert de ploeg terug in eigen huis. Op vrijdag 24 februari is FC Volendam de tegenstander in het Rat Verlegh Stadion.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 13826
Scheidsrechter: Bax
Geel: Smith-Brown, Rommens (beiden NAC); Sno, Sanoh (beiden RKC)
Rood: Verbeek (NAC, ‘3) en Williams (RKC, ’48)
Scoreverloop: 0 – 1 Anderson (’19), 1 – 1 Dessers (’33), 1 – 2 Sanoh (’41), 2 – 2 Oosterwijk (’73), 2 – 3 Rienstra (’75)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Horsfield, O’Neill (’86 Korte), N’Toko (’61 Barker), Smith-Brown; Verschueren, Garcia, Rommens (’71 Oosterwijk); Verbeek, Dessers, Agyepong
Opstelling RKC Waalwijk: Williams, Engberink, Lazic (’70 Ndefe), Nieuwendaal, Van Weert, Anderson (’90+1 Seedorf), Rienstra, Sno, Langedijk, Sanoh, Benson (’50 Vaessen)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.