NAC Breda ziet ook 3e periode in rook op gaan na 2 – 0 verlies bij Jong PSV

NAC Breda heeft vanavond ook 3e periode in rook op zien gaan. In het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven werd zojuist namelijk met 2 – 0 verloren van Jong PSV. Een schorsing van Danny Verbeek en blessure van Thomas Agyepong zorgden ervoor dat Stijn Vreven twee wissels moest aanbrengen in zijn basiself. Brandon Barker keerde terug op de linkerflank en Mounir El Allouchi kreeg de voorkeur op de rechterflank. De Bredanaars begonnen niet onaardig aan de wedstrijd en kregen na drie minuten al een goede kans op een treffer. Na een aanval over links was het Cyriel Dessers die zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van Jong PSV. Hoewel NAC Breda de betere kansen kreeg, was het Jong PSV dat op voorsprong kwam. In eerste instantie redde Jorn Brondeel knap, maar de rebound werd door Gudmundsson tegen James Horsfield aangeschoten en ging via het been van de verdediger in het doel: 1-0. Het was een flinke domper voor NAC Breda, maar de ploeg wilde nog voor rust de gelijkmaker forceren. Cyriel Dessers en Brandon Barker waren gevaarlijk, maar Koopmans verkeerde in goede vorm voor rust en hield zijn doel schoon. Met dezelfde 22 spelers op het veld begonnen Jong PSV en NAC aan de tweede helft. Ook in de tweede helft was het spelbeeld precies hetzelfde. NAC Breda had de bal, viel aan en kreeg de meeste kansen. Eén counter was voor de Eindhovenaren genoeg om de score te verdubbelen. Wederom was het Gudmundsson die het net wist te vinden en zo de 2-0 maakte. NAC Breda had nog een penalty moeten krijgen, maar de scheidrechter oordeelde ten onrechte dat de bal werd geraakt, terwijl Manu Garcia weldegelijk geraakt werd. Toch maakte NAC Breda geen enkel moment echt aansprak op de winst, zeker niet na de 2-0 achterstand. Grote kansen bleven uit in het laatste deel van de wedstrijd. Door de zege komt Jong PSV op plek vijf in de stand met 46 punten uit 26 duels. NAC Breda is achtste met vier punten minder. Vrijdag komt NAC Breda alweer in actie. Dan staat het thuisduel tegen FC Volendam op het programma. Om 20:00 uur is de aftrap in het Rat Verlegh Stadion.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Jan Louwers Stadion – Eindhoven
Aantal toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: Martens
Geel: Van Vlerken (Jong PSV); O’Neill, Rommens, El Allouchi (allen NAC)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 Gudmundsson (’22), 2 – 0 Gudmundsson (’58)
Bijzonderheden:

Opstelling Jong PSV: Koopmans, Koch, Alberto, Van Vlerken, Van Bruggen, Paal, Gudmundsson, Zinchenko, Rosario, Rommens, Locadia (’60 Duarte)
Opstelling NAC Breda: Brondeel, N’Toko, Smith-Brown, O’Neill (’62 Oosterwijk), Horsfield, Verschueren, Rommens (’81 Haemhouts), García, El Allouchi (’73 Korte), Dessers, Barker

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.