Carnaval begint goed in het Kielegat met 1 – 0 winst NAC Breda op FC Volendam

Carnaval is goed begonnen in het Kielegat. Tijdens het ‘Alaaaaaafondje NAC ‘ heeft NAC Breda in het eigen Rat Verlegh Stadion namelijk met 1 – 0 gewonnen van FC Volendam. Het enige en dus winnende doelpunt werd al in de 3e minuut gemaakt door Mounir El Allouchi. Trainer Stijn Vreven voerde enkele wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd van maandag. Shane O’Neill moest verstek laten gaan met een hersenschudding en op zijn plaats debuteerde Bredanaar en NAC-jeugdexponent Bart Meijers centraal in de defensie. In de spits kreeg Jari Oosterwijk de voorkeur boven Cyriel Dessers. NAC Breda kende een vliegende start tegen FC Volendam, al na twee minuten spelen lag de bal achter doelman Hobie Verhulst. Het was Mounir El Allouchi die hem vanaf randje zestien met een mooi gekruld schot verschalkte. Na een half uur had NAC Breda een enorme kans om ook de 2 – 0 te maken. Met een mooie pass zette Manuel Garcia linksbuiten Brandon Barker oog in oog met keeper Verhulst. De Engelse huurling schoot de dot van een kans echter veel te slap in. Even daarvoor had hij ook al een mogelijkheid verprutst. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 1 – 0 stand. Na rust kwamen de bezoekers gevaarlijker voor de dag. Volendam had meer dreiging en kwam tot enkele mogelijkheden, maar het verzier stond niet op scherp. Zo was Kees Kwakman er twee keer dichtbij, maar beide keren mikte hij naast. Ook een voorzet van Van Kippersluis ging richting doel, maar Brondeel lette goed op en tikte de bal over. Omdat het verschil slechts één doelpunt was, nam de spanning toe naarmate de wedstrijd vorderde. NAC Breda werd gevaarlijk met counters, met name via Agyepong, maar de rappe buitenspeler kon geen potten breken in de omschakeling. Grote kansen gaf NAC Breda echter niet meer weg, waardoor de ploeg de 1 – 0 zege en een belangrijke driepunter over de streep kon trekken en de Kielegatters goedgemutst aan de carnaval konden beginnen. Volgende week reist NAC Breda naar Doetinchem voor het duel tegen De Graafschap.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 13805
Scheidsrechter: Lindhout
Geel: Oosterwijk, Agyepong (beiden NAC); Evers (FC Volendam)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 El Allouchi (‘3)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel, N’Toko, Smith-Brown, Meijers, Horsfield, Verschueren, Garcia (’84 Stans), Korte (’62 Agyepong), Barker, Oosterwijk (’59 Dessers)
Opstelling FC Volendam: Verhulst, Betti, Schilder, Schouten, Evers, Veerman (’86 Esseboom), Kwakman, Tuijp, Visser (’64 Antwi), Steltenpool. Van Kippersluis (’77 Stroo)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.