NAC Breda verslaat Jong Ajax op Gala-Avondje NAC: 4 – 3

Het Rat Verlegh Stadion was vanavond het toneel van een waar spektakelstuk. Op het Gala-Avondje NAC versloeg NAC Breda Jong Ajax met 4 – 3. De wedstrijd had àlles wat een Avondje NAC moet zijn. Een levendige wedstrijd, wonderschone goals en een thuisclub die mede dankzij een herboren topscorer Cyriel Dessers het dure Jong Ajax op de knieën kreeg. Ten opzichte van afgelopen maandag, de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, bracht trainer Stijn Vreven één wijziging door in zijn basiself. Manu Garcia keerde terug bij de eerste elf, wat ten koste ging van Jeff Stans. Verder begonnen dezelfde spelers aan het duel. De 15.045 toeschouwers in het Bredase Rat Verlegh Stadion zagen een furieus startend NAC Breda. De thuisploeg joeg Jong Ajax op en dat resulteerde meteen in twee kansen. Eerst redde Ajax-keeper Norbert Alblas op een inzet van Cyriel Dessers en vlak daarna schoot Manuel Garcia net naast. Toch kreeg het felle NAC Breda al snel de deksel op de neus. In de 11e minuut werd Ajax’ miljoenenaankoop David Neres weggestuurd door Abdelhak Nouri en de Braziliaan schoot meteen raak, 0-1. Maar NAC Breda kwam op gelijke hoogte. In de 28e minuut zette Garcia voor waarna spits Cyriel Dessers de bal direct met links prachtig in het doel schoot. Vijf minuten voor tijd was het weer raak voor het tweede elftal van de Amsterdammers. Abdelhak Nouri bereikte met een sluwe vrije trap Noussair Mazraoui die raakte kopte. Uit buitenspelpositie maar de 1-2 werd geteld. Ook nu liet NAC Breda de kop niet hangen en dat werd op slag van rust beloond. Met een mooie beweging speelde Manu Garcia zich vrij en verschalkte keeper Norbert Alblas, 2-2. Het spektakel denderde voort in de tweede helft. NAC Breda schoot uit de startblokken en binnen no-time was daar de voorsprong. In de 50e minuut scoorde spits Cyriel Dessers opnieuw fraai voor zijn ploeg en vijf minuten later knalde Arno Verscheuren zelfs de 4-2 binnen. Jong Ajax liet zich echter niet uit het veld slaan. De ploeg speelde met drang naar voren en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Abdelhak Nouri vond Mateo Cassierra in de zestien en die schoot raak: 4-3. Het luidde een uitermate spannend half uur in. NAC Breda kon vaak counteren, maar vergat om de marge weer twee te maken. Aan de andere kant ruimte de defensie van NAC Breda veel ballen op en was Brondeel op zijn hoede bij onder andere een poging van Mateo Cassierra. Na ruim 90 minuten mochten alsnog de handen in de lucht toen scheidsrechter Manschot floot en NAC Breda daarmee een belangrijke driepunter boekte. De Parel van het Zuiden is komend weekend vrij vanwege interlandvoetbal, maar gaat de week erna op bezoek bij koploper VVV-Venlo. De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 7 april tegen SC Cambuur.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 15054
Scheidsrechter: Manschot
Geel: Dessers, Sporkslede (NAC); Nouri (Jong Ajax)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 1 Neres (’11), 1 – 1 Dessers (28), 1 – 2 Mazraoui (’39), 2 – 2 Garcia (’43), 3 – 2 Dessers (’50), 4 – 2 Verschueren (’55), 4 – 3 Cassierra (’62)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Meijers, N’Toko, Horsfield; Haemhouts, Garcia (’86 El Allouchi), Verschueren; Korte, Dessers, Verbeek (’46 Barker, ’78 Agyepong)
Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, Mazraoui (’73 Walian), Bergsma, Dankerlui; Eiting, Nouri, De Jong, Neres, Cassierra, Cerny

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.