Moeizaam spelend NAC Breda verliest bij Helmond Sport: 2 – 1

Dit was zo’n avond die je alleen met ‘Tsja, typisch NAC’ uit kunt leggen … In het Lavans Stadion in Helmond heeft een moeizaam spelend NAC Breda vanavond namelijk een nederlaag geleden tegen Helmond Sport: 2 – 1. Vanwege blessures en schorsingen moest trainer Stijn Vreven flink wisselen in zijn basiself. Robbie Haemhouts, Fabian Sporkslede en Bart Meijers moesten het duel in Helmond aan zich voorbij laten gaan. Voor hen in de plaats startten Danny Verbeek, Ashley-Smith-Brown en Grad Damen in de basis. NAC Breda maakte een bijzonder povere indruk in de eerste helft en keek bij rust verdiend tegen een achterstand aan. Nadat Furhgill Zeldenrust en Robert Braber eerder nog goede mogelijkheden onbenut hadden gelaten, schonk geboren Bredanaar Steven Edwards Helmond op slag van rust alsnog de voorsprong met het hoofd. NAC Breda tapte na de theepauze uit een ander vaatje, maar ging onzorgvuldig met zijn kansen om en kreeg daar na een uur spelen uiteindelijk de rekening voor gepresenteerd. Teije ten Den schoot raak uit een lastige hoek en leek zo de beslissing in het duel aan te brengen. NAC Breda weigerde echter de handdoek te werpen en maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer via Cyriel Dessers. Het elftal van Stijn Vreven maakte daarna jacht op de gelijkmaker, maar slaagde er uiteindelijk niet in die te forceren.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie:
Lavans Stadion – Helmond
Aantal toeschouwers: 2211
Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: O’Neill (NAC)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 Edwards (’40), 2 – 0 Ten Dam (’60), 2 – 1 Dessers (’79)
Bijzonderheden:

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Van Koesveld, Warmolts, Justiana, Edwards, Hiwat (81′ De Boom), Bourdouxhe, Braber (87′ Eisden), Zeldenrust, Ten Den, Verkennis
Opstelling NAC Breda: Brondeel, Smith-Brown, O’Neill, Damen, Horsfield, Verschueren, El Allouchi, Garcia (77′ Adarabioyo), Korte (77′ Stans), Dessers, Verbeek (69′ Oosterwijk)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.