NAC Breda plaatst zich voor de finale van de Jupiler Play-offs na 2-0-zege op FC Volendam

NAC Breda heeft zich zich volledig terecht voor de finale van de Jupiler Play-offs geplaatst. Al na zes minuten wist Cyriel Dessers NAC op het scorebord te werken. Giovanni Korte kon op rechts meegeven aan de opgekomen Fabian Sporkslede, die op zijn beurt Dessers zocht en vond. De spits werkte vervolgens feilloos af. Nog geen twintig minuten later wist Dessers een vrije trap van Manu Garcia binnen te koppen. Volendam oogde mat en kon daar niets tegenover stellen. De thuisploeg had bij rust zelfs op 3-0 kunnen staan, maar schoten van Thomas Agyepong en Giovanni Korte gingen rakelings naast. Voelbaar in het stadion was wel dat de spanning na de twee snelle treffers uit de wedstrijd was. NAC hoefde immers niet meer en Volendam leek er niet in te geloven. In de tweede helft trok NAC de lijn van de eerste helft door. Het bleef kort op de tegenstander spelen en voetbalde de wedstrijd volwassen uit. Het bleef verzorgd voetbal vertonen aan de 16.554 supporters. De achterhoede stond als een huis en gaf de bezoekers nauwelijks kansen om tot doelpogingen te komen. Het vertrouwen van FC Volendam liep een flinke knauw op. Zeker toen het publiek in Breda massaal ging springen en zo voor een indrukwekkende sfeer zorgde. NAC bleef, ondanks de 2-0 voorsprong, op zoek naar doelpunten in de counter. De Bredanaars lieten een aantal fraaie combinaties zien. In de slotseconde van de wedstrijd kreeg Grad Damen nog dé kans op 3-0, maar keeper Hobie Verhulst wist te redden. Zo bleef de 2-0 op het scorebord staan en kan NAC zich opmaken voor de finale. In de finale van de play-offs treft NAC Breda de winnaar van de wedstrijd NEC-FC Emmen. De Nijmeegse club won de eerste wedstrijd in Emmen met 1-3 en lijkt dus al zeker van de finale. Dan krijgen we eindelijk weer een ‘NEK-NAK’.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie:
Rat Verlegh Stadion – Breda
Aantal toeschouwers: 16554
Scheidsrechter: Janssen
Geel: O’Neill (NAC Breda); Antwi (FC Volendam)
Rood:
Scoreverloop: 1 – 0 Dessers (‘6), 2 – 0 Dessers (’24)
Bijzonderheden:

Opstelling NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Meijers (’80 Damen), O’Neill, Horsfield, Verschueren, El Allouchi, Garcia, Korte, Agyepong (’69 Nijholt) en Dessers (’85 Vermeer)
Opstelling FC Volendam: Verhulst, Betti, Schilder, Schouten, Kok (’21 Evers), Veerman, Meulens (’74 Tuijp), Kwakman, Hilterman (’48 Stroo), Van Kippersluis en Antwi

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.