Stijn Vreven stelt de zeven Citizens één voor één voor

NAC Breda maakt zaterdag na twee jaar afwezigheid zijn rentree in de eredivisie. De Parel van het Zuiden gaat het eredivisieseizoen in met liefst zeven spelers van Manchester City, van wie zes huurlingen. De club hoopt met de kwaliteitsimpuls handhaving te bewerkstelligen. Tegenover de NOS stelt trainer Stijn Vreven de zeven Citizens in Breda één voor één aan het Nederlandse publiek voor.

James Horsfield (21 jaar, rechtsback): “Zijn contract bij Manchester City werd niet verlengd en daar hebben wij gebruik van gemaakt door hem voor drie jaar vast te leggen. Door zijn arbeidsethos en mentaliteit ligt James goed bij het publiek. Dat heeft hij vorig seizoen al bewezen. Een echte teamspeler.”

Pablo Marí (23 jaar, centrale verdediger): “Een type dat we nog niet echt hadden. Heeft een uitstekend linkerbeen. Een no-nonsense verdediger die de bal uit het stadion knalt als het moet. Pablo is een leider, een echte winnaar. Mede daarom heb ik hem tot aanvoerder benoemd.”

Angeliño (20 jaar, linksback): “Een aanvallend ingestelde vleugelverdediger met veel loopvermogen, snelheid, een goede trap en dito voorzet. Hij heeft een leegte opgevuld, omdat we een echte linksback misten.”

Paolo Fernandes (18 jaar, aanvallende middenvelder): “Momenteel gebruik ik hem voor de rechterflank, maar Paolo kan ook vanaf links of achter de spits spelen. Een frivole, dynamische buitenspeler. Een dribbelaar pur sang. Ik schat hem hoog in, maar hij moet nog leren om zakelijker te spelen.”

Manu García (19 jaar, aanvallende middenvelder): “Hij is bepalend geweest in de promotie. Een dankbare speler voor een coach, iemand met veel individuele kwaliteiten. Hij speelt nu hangend op links, omdat hij op die positie voor ons meer van waarde is in de eredivisie. Op ’10’ loopt hij het risico dat hij te gemakkelijk wordt opgegeten. In de nieuwe situatie wordt het moeilijker voor tegenstanders om door te dekken. Manu heeft alles om uit te groeien tot een topspeler.”

Thomas Agyepong (20 jaar, linksbuiten): “Hij zat natuurlijk al bij ons. Thomas heeft zijn waarde inmiddels wel bewezen. Niet voor niets is hij bij ons uitgegroeid tot international van Ghana. Omdat wij nog een tweede spits ontberen, komt hij ook in aanmerking voor die positie.”

Thierry Ambrose (20 jaar, spits): “Een jongen met een neusje voor de goal. Voor zijn leeftijd vind ik hem nu al vrij allround. Thierry is een beweeglijke spits, met veel snelheid. In de voorbereiding schoot hij er vijf in, maar nu zal hij zich in de eredivisie moeten bewijzen. Ik denk dat hij dat aankan.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NOS

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.