Stijn Vreven: “Voor ons is dit een wake-up call dat we echt wel in de eredivisie zitten. We hebben vanavond meer geleerd dan het afgelopen halve seizoen bij elkaar.”

NAC Breda heeft vanavond het eerste eredivisieduel van het seizoen dus met 4-1 verloren van Vitesse. De ploeg uit Arnhem was een maatje te groot voor de Bredanaars. NAC begon niet goed aan de wedstrijd en keek na twee minuten al tegen een achterstand aan. Uiteindelijk kwamen er nog twee goals bij in de eerste helft en ging NAC de rust in met een 3-0 achterstand. In de tweede helft kwam NAC beter voor de dag en was het veelvuldig aan de bal. Dit balbezit leidde de goal in van Ambrose (’69). Doelpuntenmakers voor Vitesse waren: Bruns (‘2), Linssen (’20), Matavž (’32) en Rashica (’77). Tegenover www.nac.nl hadden Stijn Vreven, Menno Koch en Andries Noppert hun zegje klaar. Wij nemen dit hieronder 1:1 van ze over …

Stijn Vreven: “Iedereen in en rond mijn ploeg beseft nu dat we in de eredivisie zitten. Daar hebben we vorig seizoen heel hard voor geknokt, om op dit niveau te mogen acteren. Voor ons is dit een wake-up call dat we echt wel in de eredivisie zitten. We hebben vanavond meer geleerd dan het afgelopen halve seizoen bij elkaar. Ik heb dat liever uit bij Vitesse, dat een heel sterk elftal is, dan tegen een ploeg waar we in theorie punten moeten halen. Het tempo moet omhoog, de zakelijkheid, kwaliteit en intensiteit moeten omhoog. Dit is een goede les geweest. Volgende week wacht nu PSV. Voor ons was dit een leerrijke avond.”

Menno Koch: “Dit is een teleurstellend resultaat. Met name de eerste helft was niet goed. We weten nu waar we staan. Daar moeten we de komende week aandacht aan besteden. Het druk zetten, verdedigen: dat moet anders. Het was te onrustig en te slordig. Dit is duidelijk een ander niveau en PSV is van nog hogere kwaliteit. Daar moeten we iets aan doen.”

Andries Noppert: “Duidelijke cijfers. Er is een hoop werk aan de winkel. Dit is eredivisieniveau. Wij kunnen goed voetballen, maar dat hebben we vanavond niet gedaan. Het is klote, we moeten dit goed bespreken met elkaar. Persoonlijk is dit ook geen goed begin, vier goals is natuurlijk zuur. We hebben een probleem, maar na een goed gesprek moeten we weer ballen tonen.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.