Over Mark Birighitti (Australië), Richelor Sprangers (Haïti) en Karol Mets (Estland)

Australië heeft de finale van de play-offs om een WK-ticket bereikt. The Socceroos wonnen na verlenging van Syrië (2-1) en strijden daarom tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiezone om één ticket.Australië speelde eerder met 1-1 gelijk bij Syrië en die stand stond dinsdag ook na negentig minuten op het scorebord. Een verlenging moest voor de beslissing zorgen. In de 109e minuut tekende Tim Cahill met een rake kopbal voor de bevrijdende 2-1. Cahill zorgde na dertien minuten ook voor de gelijkmaker, nadat Omar Al Somah Syrië al vroeg op voorsprong had gezet. NAC-doelman Mark Birighitti zat op de bank bij Australië en kwam niet in actie. Matthew Ryan van Brighton & Hove Albion is de onbetwiste nummer één onder de lat. Ook tweede doelman Mitchell Langerak zat op de bank bij Australië.

Richelor Sprangers heeft zijn officiële debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Haïti. De talentvolle aanvaller van NAC Breda speelde mee in de oefeninterland tegen Japan (3-3). Sprangers, die al wel voor Haïti onder 20 uitkwam, begon in Yokohama op de bank bij Haïti en viel vier minuten voor tijd in. De aanvaller kwam bij een 2-3 voorsprong in het veld voor Wilde-Donalde Guerrier. In de extra tijd kreeg Haïti alsnog de gelijkmaker om de oren. Japan kwam al snel op een 2-0 voorsprong via Shu Kurata en Keny Sugimoto, maar dankzij een treffer van Kevin Lafrance en twee doelpunten van Duckens Nazon pakte Haïti verrassend een voorsprong. Vlak voor tijd tekende Shinji Kagawa alsnog voor de 3-3, waardoor een grote verrassing uitbleef.

Karol Mets speelde met Estland de laatste twee duels van de WK-kwalificatie tegen Gibraltar en Bosnië-Herzegovina. Er werd respectievelijk met 6-0 gewonnen en met 2-1 verloren. Estland was al niet meer in staat zich te plaatsen voor het WK in Rusland en sluit de kwalificatie af als nummer vier met elf punten.

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.