Rob Penders: “Drie belangrijke punten”

NAC Breda heeft in het duel tegen Excelsior dus weer eens drie punten weten te verzilveren. Waar Thierry Ambrose zowel in de eerste als in de tweede helft een penalty benutte, zorgden Paolo Fernandes en Mike van Duinen voor de 3-1 eindstand. Rob Penders, Nigel Bertrams, Thierry Ambrose, Mounir El Allouchi en Manu Garcia en Angelino gaven tegenover www.nac.nl hun mening over de wedstrijd welke wij hieronder 1:1 van ze overnemen …

Rob Penders: “We hebben rumoerige tijden achter de rug hier in Breda. Je verliest met 0-8 van Ajax, dat doet toch wat met een groep jonge spelers. Vorige week tegen Heracles was de eerste helft ook matig, maar in de tweede ging alles steeds beter. Dan is het interessant om te kijken hoe dat uitpakt tegen Excelsior. Ik vond dat we daar goed op hebben voort geborduurd. We krijgen drie goede kansen in het begin, waardoor we het duel al eerder op slot hadden kunnen gooien. Vlak na rust maak je de 2-0 en moet het gespeeld zijn. We hadden echter veel moeite met de wissel van Anouar Hadouir. De 2-1 valt en dan vrees je voor het ergste, maar gelukkig bleven we goed vooruit voetballen. Toen Paolo de 3-1 maakte was het gespeeld en pakken we hier drie belangrijke punten.”

Nigel Bertrams: “Dit was een heerlijke wedstrijd, zowel voor het team als voor mij persoonlijk. We pakken drie broodnodige punten vanavond in een wedstrijd waarin ik eerste keeper was. Ik had van te voren wel iets meer last van spanning dan tegen FC Utrecht, maar het ging goed. Ik groeide in de wedstrijd en kon me meerdere keren onderscheiden. We stonden er echt als team vanavond. Dit is een verdiende overwinning, hoewel ik er alle vertrouwen in had dat we zouden winnen. Daarvoor hebben we deze week goed getraind.”

Thierry Ambrose: “Een heel belangrijk resultaat deze wedstrijd. In de groep leefde het gevoel dat we iets moesten teruggeven aan de supporters na de nederlaag tegen Ajax. We speelden deze wedstrijd goed vond ik. Voor mij was het ook lekker om weer eens te scoren, het was niet makkelijk om zolang droog te staan. Ik train er hard voor en dat het zich vanavond dan uitbetaald, is mooi. Volgende week wacht met Willem II een belangrijke en beladen wedstrijd. Ook daar zullen we alles geven en vol voor de drie punten gaan.”

Mounir El Allouchi: “Deze overwinning kwam op het perfecte moment. Ik ben trots op de groep, maar ook op de fans. Ongelofelijk hoe zij ook weer achter ons stonden. Met mijn wissel scandeerden ze mijn naam, dat was wel een kippenvelmoment. We hebben een lastige periode achter de rug, dan is deze overwinning extra lekker. Over vijf dagen volgt de uitwedstrijd tegen Willem II alweer, ook dat wordt een belangrijke wedstrijd.”

Manu García: “Dit was een verdiende overwinning. We hadden goed grip op de wedstrijd en waren goed in het veroveren van de bal. In de tweede helft hadden we tien minuten waarin we het lastig hadden, maar bleven we als een team knokken. Na de tegengoal kwamen hun iets beter in de wedstrijd, maar we blijven goed voetballen. Deze wedstrijd moesten we winnen dat hebben we gelukkig gedaan. Dit zorgt voor zelfvertrouwen binnen de groep.”

Angelino: “Eindelijk winnen we weer eens. Het voelt goed om dit terug te kunnen geven aan onze supporters na een moeilijke periode. Deze overwinning maakt me erg blij. We speelden heel de wedstrijd goed en als we zo doorgaan zullen de resultaten komen.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.