Stijn Vreven: “Iedereen weet hoe belangrijk onze supporters deze wedstrijd vinden. Wij moeten op het veld laten zien dat wij dat begrijpen. Verliezen van de vijand is geen optie.”

Zondagmiddag staat in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion de derby tegen Willem II op het programma. Een belangrijk duel voor beide ploegen, want zowel NAC als Willem II is nog niet veilig. Voor NAC-coach Stijn Vreven is echter het sentiment rondom deze wedstrijd het belangrijkste. In de voorbespreking maakt de Belg er gretig gebruik van. “Ik heb het helemaal niet gehad over het belang van de wedstrijd op zich en het klassement”, aldus Vreven tegenover Omroep Brabant. “Ik heb gewoon gezegd dat dit het moment is om de supporters iets terug te geven. Iedereen weet hoe belangrijk onze supporters deze wedstrijd vinden. Wij moeten op het veld laten zien dat wij dat begrijpen. Verliezen van de vijand is geen optie. Als wij deze derby winnen, maken wij onze supporters gelukkig en onszelf ook. We komen dan weer een stukje dichter bij veiligheid. En dat moet ons ook lukken. We moeten het thuis afmaken door negentig minuten te vlammen en te knokken.” Zoals eerder vandaag reeds door ons gemeld, is het nog maar de vraag of Stijn Vreven zondag over Sadiq Umar kan beschikken. De Nigeriaan heeft last van zijn scheenbeen. Rai Vloet is weer wel inzetbaar. De middenvelder was een tijdje ziek. “Hij heeft gisteren en vandaag voluit getraind. Het wordt een keuze tussen Vloet en Fernandes.” Mocht Umar wel aan de aftrap kunnen verschijnen, dan overweegt Vreven niet om Te Vrede als tweede (valse) spits te gebruiken. “Ik kies op die plek liever voor een aanvallende middenvelder”, aldus Vreven tegenover BN DeStem. “Een 9.5 in plaats van twee spitsen. De invalbeurten en de wedstrijdjes op de training hebben niet uitgewezen dat het er met twee diepe spitsen beter op wordt. De een komt niet graag onder de ander, laat staan in balverlies. Dat kunnen wij ons niet permitteren. De spitsen zetten druk op de twee centrale verdedigers, maar een linie verder wordt het een probleem.” Spelers sparen met het in het achterhoofd de uitwedstrijd bij Sparta woensdag, is geen optie voor Vreven. “Dat is totaal niet aan de orde. Ik heb nog geen halve seconde aan Sparta gedacht.”

Vermoedelijke opstelling NAC Breda: Bertrams; Sporkslede, Mets, Marí, Angeliño; García, Verschueren; Ambrose, Vloet / Fernandes, El Allouchi; Umar / Te Vrede

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / Omroep Brabant / BN DeStem

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.