Mitchell van der Gaag: “Ik heb na afloop tegen de spelers gezegd dat het mijn verantwoordelijkheid is. Deze nederlaag komt mij toe.”

Het toch al dramatische seizoen van NAC Breda heeft vanavond dus een volgend dieptepunt bereikt. De hekkensluiter van de Eredivisie kreeg op eigen veld een namelijk ongenadig pak slaag van FC Utrecht: 0-4. Het betekende voor NAC de zeventiende competitienederlaag deze voetbaljaargang. Doordat De Graafschap eerder op de avond drie belangrijke punten pakte tegen sc Heerenveen, bedraagt het verschil met de zeventiende plaats, die nu wordt ingenomen door FC Emmen, met nog acht speelrondes voor de boeg acht punten. Tegenover www.nac.nl hadden Gianluca Nijholt, Mitchell te Vrede en Mitchell van der Gaag kort hun zegje klaar. Wij nemen dit hieronder 1:1 van ze over …

Gianluca Nijholt: “We zijn vandaag compleet weggevaagd. Dramatisch, ik weet niet wat ik moet zeggen. Als ik wist hoe dit kan zou ik het je graag vertellen. Ik heb er geen woorden voor. Als je er vier om je oren krijgt in een thuiswedstrijd waar je als het ware voor je laatste kansen vecht, dat valt op geen enkele manier goed te praten of te relativeren. Het was vandaag schandalig. Zolang het nog kan moeten we er in geloven, alleen we hebben onszelf vandaag een hele slechte dienst bewezen. De wedstrijd van vandaag werd door de uitslag in Heerenveen nog belangrijker dan hij al was. Het is iedere week raak uit corners. We moeten daar gewoon onze man uitschakelen. VAR of geen VAR. Daar moeten we niet bang voor zijn. Zolang het mogelijk is gaan we ervoor. We gaan ons gewoon weer 100% opladen, zodat we eindelijk eens kunnen laten zien waar NAC voor staat.”

Mitchell te Vrede: “Inmiddels weet ik ook niet meer welke woorden ik moet kiezen. Ik ben diep teleurgesteld over wat we hier vanavond hebben laten zien. Ik denk als we er hier met z’n allen vanaf minuut een vol voor gaan, met het publiek er achter, dan wordt het een hele andere avond. Maar als je dan zo voor de dag komt en de goals zo weggeeft dan houdt het op. Als je niet als een man verdedigt krijg je ze zo tegen. Het gat is groot. Dat is de realiteit. Ik snap het publiek volledig. Ik schaam me ook kapot. Wij moeten iedere tegenstander hier laten voelen dat ze in Breda zijn, dat doen we niet en dat is om je voor te schamen.”

Mitchell van der Gaag: “Ik had op voorhand een goed gevoel bij deze wedstrijd. Ik zag een groep op trainingen die er echt voor wilde gaan. Dan begint de wedstrijd en begint Utrecht goed. We krijgen uit een corner de 0-1 tegen. En net voor rust via een penalty de 0-2. Dan probeer je ze op te laden in de kleedkamer en dat is dus niet gelukt. Ik heb na afloop tegen de spelers gezegd dat het mijn verantwoordelijkheid is. Deze nederlaag komt mij toe.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.