Doelpunten Bart Meijers en James Horsfield helpen NAC Breda langs Fortuna Sittard: 0 – 2

Het uitduel tegen Fortuna Sittard heeft NAC Breda winnend afgesloten. Na 90 minuten stond er in het Fortuna Sittard Stadion in Sittard een 0 – 1 eindstand op het scorebord. Voor De Parel van het Zuiden scoorden verdedigers Bart Meijers (’57) en James Horsfield (’83). Voor beiden betekende het hun allereerste doelpunt voor De Parel van het Zuiden. De basiself van NAC kende twee wijzigingen ten opzichte van het duel van afgelopen vrijdag tegen Telstar. Trainer Stijn Vreven moest Mounir El Allouchi met een lichte blessure aan de kant houden en gaf jongeling Manu García rust, nadat de nummer 10 wat lichamelijke ongemakken kende. Voor hen in de plaats keerden Robbie Haemhouts en Jeff Stans terug in het elftal. Na een klein kwartier kreeg NAC Breda de mogelijkheid om voor het eerst toe te slaan. Danny Verbeek legde de bal terug op het hoofd van Robbie Haemhouts, die uit kansrijke positie in de handen van Miguel Santos kopte. Het was een van de beste kansen in de eerste helft, die verstoken bleef van doelpunten. Na de onderbreking maakte NAC het verschil dankzij Bart Meijers. De jonge verdediger stond volledig vrij bij een corner en kopte raak; het was zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Mede doordat Fortuna het duel met tien man eindigde, wist NAC de voorsprong vast te houden en uit te breiden. Marco Ospitalieri werd weggestuurd na het neerhalen van Giovanni Korte; linksback James Horsfield knalde de bal prachtig in de kruising. NAC haalt drie belangrijke punten binnen voor een positie die recht geeft op deelname aan de play offs. Geen overtuigende wedstrijd maar wel drie punten voor de Parel. Zes punten in drie dagen! Vrijdag komt de ploeg opnieuw in actie. Dan is in het eigen Rat Verlegh Stadion Jong Ajax de tegenstander.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie: Fortuna Sittard Stadion – Sittard
Aantal toeschouwers: 1290
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Briels (Fortuna Sittard); Sporkslede (NAC Breda)
Rood: Ospitalieri (Fortuna Sittard, ’78)
Scoreverloop: 0 – 1 Meijers (’57), 0 – 2 Horsfield (’83)
Bijzonderheden:

Opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Ospitalieri, Briels, Saba, Saddiki, Dianessy (’71 Dautovič), Stokkers, Van Hout, Vlijter (’61 Ars)
Opstelling NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Meijers, N’Toko, Horsfield, Verschueren, Stans (’67 Garcia), Haemhouts, Korte (’85 Agyepong), Dessers (’72 Oosterwijk), Verbeek

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.