Promovendi VVV-Venlo en NAC Breda houden elkaar in evenwicht: 0 – 0

De promovendi VVV-Venlo en NAC Breda hebben elkaar vanavond in evenwicht gehouden. In Seacon Stadion De Koel in Venlo stond er na 90 minuten een 0 – 0 eindstand op het scorebord. Een eerste helft zonder echte hoogtepunten. De tweede helft was beter, maar bleef zonder doelpunten. 10 minuten voor tijd had NAC een penalty moeten krijgen na een overtreding van Promes op Vloet. Deze werd echter niet gegeven. Mede daarom bleef het 0-0. NAC moest noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren. Thierry Ambrose en Menno Koch moesten afhaken met een blessure. Thomas Enevoldsen begon daarom in de spits en werd het centrale verdedigingsduo gevormd door Karol Mets en Bart Meijers. De eerste tien minuten was het duidelijk zoeken in De Koel voor beide ploegen. Het was Lennart Thy die de eerste kans kreeg namens VVV, maar Mark Birighitti kon het schot naast kijken. De Bredanaars kwamen niet veel later met een antwoord. Mounir El Allouchi kon van net buiten de zestien op het doel van Lars Unnerstall vuren, maar ook hier bleef een doelpunt helaas uit. De wedstrijd mondde vervolgens uit in een schaakspel. Beide ploegen gingen geduldig op zoek naar de openingstreffer. Toch wisten de Limburgers noch de Bredanaars elkaars doelman echt aan het werk te zetten. Na de thee kwam het initiatief in eerste instantie van de zijde van NAC. De grootste kans was voor Rai Vloet in de 51e minuut. Na een een goede voorzet van Giovanni Korte wist hij uit te halen, maar doelman Unnerstall kon redding brengen op de doellijn. De Bredanaars hadden het betere van het spel en kregen de wedstrijd vervolgens aardig onder controle. Het was wederom Vloet met een dot van een kans na een sublieme solo van Angelino vanaf eigen helft. Vanaf tien meter schoot hij de bal over het doel van de Limburgers. VVV kwam zo nu en dan op de helft van NAC en creëerde wat kansjes. Dit leidde tot een kans voor Tarik Tissoudali, die de bal van buiten de zestien een meter over schoot. Met nog een kwartier spelen bleef het wachten op een doelpunt. Zowel NAC als VVV kregen hier goede kansen voor. Aan Bredase kant was Paolo Fernandes met een paar goede acties gevaarlijk, terwijl in de slotminuten VVV nog aandrong met enkele vrije trappen en corners. Een opvallend moment was er nog in de zestien van VVV, toen Rai Vloet leek te worden neergehaald na zijn balaanname, maar Kamphuis zag er geen penalty in. Beide doelmannen hielden echter uiteindelijk hun doel schoon, waardoor NAC met een punt vertrekt uit Venlo. Door het ene winstpuntje klimt NAC wel over Willem II naar de zestiende plaats op de ranglijst. Beide buren hebben 9 punten. Hekkensluiter Roda JC blijft steken op zeven punten. De volgende wedstrijd van NAC is op zaterdagavond 18 november in Breda tegen Ajax.

KARAKTERISTIEKEN:
Locatie:
Seacon Stadion De Koel – Venlo
Aantal toeschouwers: 6521
Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Korte, Vloet (beiden NAC Breda)
Rood:
Scoreverloop:
Bijzonderheden:

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten (’82 Janse), Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Nwakali (’59 Van Bruggen), Leemans, Van Crooy, Thy, Hunte (’46 Tissoudali)
Opstelling NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Mets, Angelino, Verschueren, El Allouchi, García, Korte (’77 Fernandes), Enevoldsen (’86 Sprangers), Vloet

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.