NAC Breda neemt per direct afscheid van middenvelder Jeff Stans: “Mijn periode bij NAC is helaas niet helemaal gelopen zoals ik vooraf had verwacht.”

Na anderhalf seizoen scheiden de wegen van Jeff Stans en NAC Breda, zo meldt De Parel van het Zuiden zojuist via de officiële kanalen. In onderling overleg is besloten dat het voor beide partijen beter is om het tot medio 2019 doorlopende contract van de middenvelder per direct te ontbinden. Stans is daardoor vrij om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. “Het is duidelijk dat Jeff in een moeilijke situatie heeft gezeten, omdat andere middenvelders op dit moment om sportieve redenen de voorkeur krijgen”, zegt technisch manager Hans Smulders op de clubwebsite. “We hebben de afgelopen tijd veel constructieve gesprekken met elkaar gevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er voor Jeff geen perspectief meer is bij NAC.” De inmiddels 27-jarige Stans promoveerde in het seizoen 2010/2011 met RKC naar de Eredivisie. Daar speelde hij na de promotie nog twee jaar op het hoogste niveau, voordat hij naar Excelsior vertrok. Na meer dan 100 duels voor de Kralingers stapte Stans in de zomer van 2016 transfervrij over naar NAC. In zijn eerste seizoen kwam de middenvelder twintig wedstrijden in actie voor de Parel van het Zuiden en wist hij wederom promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Het huidige seizoen kwam de Vlaardinger niet of nauwelijks in de plannen van het eerste elftal voor, waardoor hij voornamelijk actief was in wedstrijden van de beloften. Stans kwam op 28 mei 2017 voor het laatst in actie voor NAC, in de gewonnen uitwedstrijd tegen NEC in de finale van de Jupiler Play-offs. Stans ziet na het afgelopen half jaar te weinig perspectief meer om aan spelen toe te komen, zo geeft hij te kennen. “Mijn periode bij NAC is helaas niet helemaal gelopen zoals ik vooraf had verwacht. Dan moet je op een gegeven moment ook eerlijk zijn naar elkaar toe en de juiste keuze maken. Ik hoop snel een nieuwe club te vinden en mijn carrière weer nieuw leven in te blazen. De ploeg moet zich focussen op handhaving in de eredivisie. Ik gun die jongens namelijk het allerbeste. Maar het is ook deze hele club, ondanks mijn vervroegde afscheid, oprecht van harte gegund.”

Enorm bedankt voor je inzet, Jeff. Het was absoluut geen makkelijke tijd voor je, maar desondanks hebben we nooit enig negatief woord uit je mond gehoord. Wij hadden je zeer zeker meer gegund bij NAC. Hopelijk vind je snel een nieuwe club. Heel erg veel succes in je verdere loopbaan !!

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.