NAC wint (voor de tweede keer dit seizoen) van Feyenoord: 2 – 1

Voor de tweede keer dit seizoen legde NAC Breda Feyenoord over de knie. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd de regerend landskampioen wederom verslagen. Deze keer met 2 – 1. NAC moest vlak voor de aftrapnoodgedwongen wisselen: Mitchell te Vrede haakte in de warming-up geblesseerd af en werd vervangen door Sadiq Umar. De Nigeriaan groeide direct uit tot meest opvallende man van de eerste helft en was bij vlagen ongrijpbaar voor de Feyenoord-verdedigers. Na zes minuten spelen leek hij op weg naar de 0-1, maar botste hij tegen doelman Brad Jones op. Arbiter Bas Nijhuis zag er geen penalty in, de woedende NAC-trainer Stijn Vreven reageerde zich dusdanig af op deze beslissing dat hij direct naar de tribune werd gestuurd. Feyenoord had in de eerste helft nauwelijks iets in te brengen tegen het energieke NAC, maar kwam na een kwartier op 0-1. Nigel Bertrams wist een schot van Jean-Paul Boëtius nog te keren met een knappe redding, maar was kansloos toen Jens Toornstra voor het eerst sinds twee jaar tijd een doelpunt buiten De Kuip maakte. NAC richtte zich echter op en stond al snel weer op gelijke hoogte. Umar liep zich na een lange solo vast op Jones, maar Thierry Ambrose kon de terugspringende bal in het lege doel schieten. Hoewel NAC de betere ploeg bleef, was de grootste kans voor rust voor Kevin Diks. De opgekomen Feyenoord-back had echter pech dat zijn inzet via de vingertoppen van Bertrams over ging. Direct na rust kwam NAC met wat geluk op voorsprong. Umar joeg na een terugspeelbal door op Jones, waarna de geïrriteerde doelman Umar van zich afduwde. Nijhuis had zelf niets gezien, maar gaf op aanraden van zijn assistent een penalty, die binnen werd geschoten door Umar: 2-1. De thuisploeg had echter met zijn krachten gesmeten en moest in het vervolg van de tweede helft achteruit. Jean-Paul Boëtius had na een perfecte voorzet van Steven Berghuis de 2-2 voor het inkoppen, maar miste de open kopkans. Feyenoord alleen in de blessuretijd nog gevaarlijk te worden via invaller Bilal Basacikoglu. Het Rat Verlegh Stadion kon echter op feestvieren na het laatste fluitsignaal van Nijhuis. Daarmee boekte NAC wederom historie. Het is voor de Bredanaars de eerste keer dat ze zes punten pakken tegen Feyenoord. De promovendus kon door de tweede zege op Feyenoord dit Eredivisie-seizoen drie heel belangrijke punten bijschrijven. Het gat met de nummer zestien FC Twente is nu zeven punten. Een heerlijk Avondje NAC !!!

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Mets, Marí, Angelino, Fernandes (’68 Korte), García, Agyepong (’64 Nijholt), Verschueren, Ambrose, Sadiq (’84 Brusselers)
Opstelling Feyenoord: Jones, Diks (’84 Vente), Van Beek, Botteghin (’69 Van Persie), Haps, Tapia, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Boëtius (’84 Basacikoglu)

Scoreverloop: ’17 Toornstra 0-1, ’23 Ambrose 1-1, ’49 Sadiq 2-1 (strafschop)
Gele kaarten: Marí, Verschueren (beiden NAC Breda); Botteghin, Jones (beiden Feyenoord)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 18.963

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.