Blamage in eigen huis: NAC Breda verliest met 2 – 3 van Fortuna Sittard

NAC Breda heeft vandaag een blamerende nederlaag geleden in eigen huis. Tegen hekkensluiter Fortuna Sittard werd er met 2-3 verloren. De Parel van het Zuiden begon met een wijziging in de basis aan het duel. Waar Mitchell van der Gaag voor de interlandperiode de voorkeur gaf aan Karol Mets, vormde deze wedstrijd debutant Erik Palmer-Brown samen met Menno Koch het centrale duo in de defensie. Voor goalie Benjamin van Leer was het daarnaast zijn eerste wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion, dat als vanouds tot de nok toe gevuld was. Ook de gasten uit Sittard waren goed vertegenwoordigd, met ruim 500 man sterk stonden zij in Breda achter hun club. NAC kwam nog wel het beste uit de startblokken. Paolo Fernandes werd aangespeeld door Erik Palmer-Brown, draaide fraai weg en bediende met een schitterende pass Mitchell te Vrede. De spits ontsnapte aan buitenspel en schoot in de korte hoek raak. De thuisploeg slaagde er echter niet in om de sterke openingsfase een vervolg te geven. De 1-1 kort voor rust kwam dan ook niet als een verrassing. Ahmed El Messaoudi zette een één-tweetje op met Lisandro Semedo en rondde af. Na die gelijkmaker zocht NAC onder een striemend fluitconcert de kleedkamers op en trainer Mitchell van der Gaag voerde een dubbele wissel door. Toch ging het kort na de pauze helemaal mis voor de Brabanders. El Messaoudi haalde van grote afstand uit en zag tot zijn verbazing dat doelman Benjamin van Leer – onder het toeziend oog van zijn vriendin Lieke Martens – misgreep: 1-2. Die blunder leek NAC niet fataal te worden door een rake kopbal van Gervane Kastaneer, maar Fortuna ging door. Tien minuten na zijn gelijkmaker verlengde Kastaneer een corner van de Limburgers ongelukkig. In een poging op de doellijn redding te brengen, schoot Sporkslede de bal tegen Fortuna-verdediger Branislav Ninaj aan: 2-3. Het is nauwelijks in woorden uit te drukken. Op sommige momenten in de wedstrijd leek NAC niet bij macht te zijn om het tij te kunnen keren. Het seizoen is nog jong, maar de noodklok luidt toch in ieder geval al zachtjes in Breda. NAC zal heel snel punten moeten gaan halen als het niet in de onderste regionen wil blijven spelen. Volgende week wacht echter de lastige uitwedstrijd tegen VVV. Daarna komt een zeer sterk PSV op bezoek.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling NAC Breda: Van Leer, Verschueren (’46 Sporkslede), Koch, Palmer-Brown, Leigh, Nijholt, Fernandes (’82 Ilic), Kali, Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (’46 Kastaneer)
Opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Ninaj, Dammers, Ospitalieri (’88 Essers), Rodríguez, El Messaoudi, Smeets, Semedo (’69 Lamprou), Novakovich (’90+3 Hutten), Diemers
Scoreverloop: ‘4 Te Vrede 1-0, ‘41 El Messaoudi 1-1, ’53 El Messaoudi 1-2, ’71 Kastaneer 2-2, ’81 Ninaj 2-3
Gele kaarten: Te Vrede, Kali (beiden NAC Breda), Dammers, Ospitalieri (beiden Fortuna Sittard)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 18.712

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.