Mitchell van der Gaag: “De situatie is op dit moment listig en niet de situatie waarin we willen zitten, het is nu zaak om bij elkaar te blijven.”

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard had NAC naar de middenmoot van de eredivisie moeten brengen. Het liep anders zondagmiddag. Heel anders. Niet ‘gewoon’ drie punten, maar nul voor de Bredanaars. Tegenover www.nac.nl hadden Mitchell van der Gaag, Mikhail Rosheuvel, Menno Koch en Anouar Kali kort hun zegje klaar. Wij nemen dit hieronder 1:1 van ze over …

Mikhail Rosheuvel: “Het is frustrerend. We begonnen goed en kwamen verdiend op voorsprong. Kleine dingen zorgen ervoor dat we de tegentreffers krijgen. Er komt nu nog meer druk op ons te staan. Daarom zullen we er de volgende wedstrijd wederom moeten staan. Ik heb vertrouwen dat het uiteindelijk wel goed komt bij ons.”

Menno Koch: “We begonnen goed en maakten snel de 1-0, maar zij kwamen steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk komen ze 1-2 voor, waarna wij iets terug probeerden te doen en toch nog de gelijkmaker maakten. Het is zonde dat we dan toch die derde tegen krijgen. Deze moesten we gewoon winnen. We kunnen geen excuses verzinnen. Het was gewoon slecht vandaag.”

Anouar Kali: “Tot de dertigste minuut vonden we steeds de vrije man en ging het vrij goed. Daarna kantelde de wedstrijd en kwam Fortuna steeds beter in het spel, ze beloonde het met een gelijkmaker. Na rust kregen wij de opdracht mee om hoog druk te zetten. Dan is het zuur dat we vrij snel de 1-2 tegen krijgen. Uiteindelijk maakten wij de gelijkmaker en met het publiek erachter probeerden we door te drukken. Dat zij dan nogmaals op voorsprong komen, mag natuurlijk niet. Volgende week wordt het wederom een lastige pot, uit bij VVV. Dan moeten wij er weer staan. Het is zaak om nu als groep bij elkaar te blijven en volgende week te knokken voor de punten.”

Mitchell van der Gaag: “De teleurstelling is altijd groot bij een verlies. Vandaag speelden we thuis voor 20.000 man en wilden we een signaal afgeven. We hadden de intentie om vanaf het begin hoog druk te zetten en dat resulteerde binnen vijf minuten in een voorsprong. Vervolgens gingen we achteruit lopen, waar we eigenlijk gewoon vooruit moesten blijven voetballen om de druk hoog te houden. We kwamen daardoor niet in onze kracht en verloren de controle op de wedstrijd. Als je rondom de eigen zestien blijft hangen word je kwetsbaar. Het initiatief ontbrak daardoor vervolgens. De situatie is op dit moment listig en niet de situatie waarin we willen zitten, het is nu zaak om bij elkaar te blijven.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.