NAC Breda verliest van een veel beter AZ: 0 – 3

In het eigen Rat Verlegh Stadion heeft NAC Breda verloren van een veel beter AZ: 0 – 3. Met Robert Mühren en Sullay Kaikai in de basis ging NAC van start in het eigen Rat Verlegh Stadion, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. Robert Mühren kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar stuitte op doelman Marco Bizot. In het vervolg van de eerste helft werden de Bredanaars echter naar achter gedrukt. Na ruim een half uur spelen creëerde AZ zijn eerste grote kans, die meteen een doelpunt opleverde. Jonas Svensson gaf voor en Guus Til kon onbedreigd de 0-1 binnentikken. NAC begon de tweede helft met een wijziging in de opstelling: Pele van Anholt kwam voor Khalid Karami. NAC probeerde er na rust meer van te maken, maar AZ gooide de wedstrijd al vroeg in het slot, wederom via Til. De AZ-aanvoerder liep na een steekpass van Calvin Stengs weg uit de rug van Karol Mets en schoot tegendraads binnen: 0-2. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. NAC probeerde wel terug te vechten, maar was aanvallend onmachtig. In de blessuretijd moest men zelfs de 0-3 van Albert Gudmundsson incasseren. Het lek lijkt dus nog niet boven in Breda en voor NAC komt er nu een loodzware reeks aan. Volgende week moet het op bezoek bij Ajax om vervolgens Groningen thuis te ontvangen. Daarna mag het langs bij Vitesse en PSV. De thuiswedstrijd tegen concurrent Groningen zal vooral voor veel druk zorgen in Breda.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling NAC Breda: Van Leer, Karami (’46 Van Anholt), Koch, Mets, Gersbach, Nijholt (’69 El Allouchi), Mühren, Lundqvist, Rosheuvel, Kastaneer, Kaikai (’78 Korte)
Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Midtsjö, Til, Maher, Stengs, Johnsen (’64 Gudmundsson), Idrissi
Scoreverloop: ‘33 Til 0-1, ‘54 Til 0-2, ‘90 Gudmundsson 0-3
Gele kaarten: Mets, Van Anholt (beiden NAC Breda); Til (AZ)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 18205

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.