NAC houdt schade beperkt tegen PSV: 2 – 0

NAC is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSV. In het Philips Stadion hield De Parel van het Zuiden de schade beperkt: het werd 2 – 0 voor de Eindhovenaren. Bij NAC keerde aanvoerder Menno Koch terug in de basis. De centrale verdediger keerde terug van een schorsing en wisselde Daan Klomp af, die deze wedstrijd eveneens dankzij een schorsing aan zich voorbij moest laten gaan. Daarnaast ontbrak Arno Verschueren op het middenveld. De Belg maakte in de uitwedstrijd tegen Vitesse zijn rentree na blessureleed, maar moest vanwege een terugslag pas op de plaats maken. Gianluca Nijholt was zijn vervanger. De 1e 5 minuten verliepen zoals je zou verwachten van een wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter van de eredivisie. De goal van Luuk de Jong toonde aan dat de Bredanaars helemaal niet meekonden in het tempo dat de Eindhovenaren opvoerden. De opgestoomde Angelino speelde de bal diep op basisdebutant Gakpo, die gaf de bal op zijn beurt keurig voor op de topscorer van de Eredivisie: 1-0. In de overige 40 minuten was er nog 1 opvlieging van de landskampioen. Mohammed Ihattaren had een geweldige pass op Cody Gakpo in huis. Gakpo omspeelde slim de verdediging, maar de hoek was té lastig om de bal achter Benjamin van Leer te krijgen. Omdat de bal niet goed werd weggewerkt, probeerde Angelino het nog met een afstandsschot. Hij kwam dichtbij: het schot belandde op de lat. In de 2e helft leek PSV opnieuw een vroege goal te maken, maar dit keer zat de VAR ertussen. Luuk de Jong knikte een voorzet van (opnieuw) Gakpo prima binnen. Omdat Gakpo buitenspel stond, verdween zijn 2e assist weer uit de boeken. Toch kon Eindhoven nog een keertje juichen. Invaller Malen stond pas 3 minuten in het veld toen hij prima werd bediend door Dumfries. Dit betekende ook de definitieve nekslag voor NAC, dat niet meer in een stunt geloofde. Negen wedstrijden resten NAC om zich vast te klampen aan de reddingsboei van de nacompetitie. Vijf punten en een slechter doelsaldo is de achterstand die moet worden goedgemaakt op De Graafschap. Te beginnen volgende week zaterdag als FC Utrecht naar het Rat Verlegh Stadion komt. Veel is verloren, maar nog niet alles. Het is te hopen dat de spelers van dat besef doordrongen zijn.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Ihattaren (’82 Pereiro), Hendrix (’67 Sadilek), Bergwijn, De Jong, Gakpo (’68 Malen)
Opstelling NAC Breda: Van Leer, Van Anholt, Koch, Dervite (’90 Kastaneer), Palmer-Brown, Gersbach, Korte (’65 Rosheuvel), El Allouchi, Nijholt, Lundqvist (’78 Mühren), Te Vrede
Scoreverloop: ‘5 De Jong 1-0, ‘71 Malen 2-0
Gele kaarten: Angelino (PSV)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 34300

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.