Ruud Brood: “Als we niet winnen, wordt het heel erg moeilijk. Zo reëel moet je zijn.”

Morgenavond is het Rat Verlegh Stadion het toneel van cruciale treffen tussen NAC Breda en Fc Emmen. Als De Parel van het Zuiden zich nog wil gaan veilig spelen, dan zal het moeten winnen. “Als we niet winnen, wordt het heel erg moeilijk. Zo reëel moet je zijn”, zegt NAC-trainer Ruud Brood tijdens een speciaal belegde persconferentie als voorbeschouwing op het treffen. “We willen graag winnen.” Over moeten winnen wil de oefenmeester niet praten. “Als je het woord moeten gebruikt, leg je er extra druk op. We willen heel graag. We zien dit duel als een kans om weer in de buurt te komen van de anderen.” Brood noemt het uiteraard wel van essentieel belang thuis tegen FC Emmen de punten te behouden. “Dit is weer een finale.” Brood zal in grote lijnen vasthouden aan het elftal waarmee hij tegen VVV-Venlo, Excelsior en Heracles Almelo aantrad. Hooguit zal hij op de vleugel, waar Giovanni Korte zeker lijkt van zijn plek, een verandering doorvoeren. Naast Korte zijn Kastaneer, Mikhail Rosheuvel en Kaikai de andere opties. Luka Ilic komt volgens Brood van ver na een slepende blessure. Op het middenveld worden geen wijzigingen verwacht.

Mogelijke opstelling NAC Breda: Van Leer; Karami, Koch, Palmer-Brown, Leigh; El Allouchi, Lundqvist, Kali; Rosheuvel / Kastaneer, Te Vrede en Korte
Afwezig: Verschueren (knie), Dervite (knie), Gersbach, Mühren (voet), Damen (enkel), Sporkslede (achillespees) en Schoofs (enkel)

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / BN DeStem / Omroep Brabant

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.