Gedegradeerd …

Het zat er natuurlijk al langere tijd nadrukkelijk aan te komen, maar het vonnis is nu definitief voltrokken. Na het 2 – 1 verlies in en van Heerenveen (en de winst van Excelsior) is NAC Breda gedegradeerd van de Eredivisie naar de, wat is het toch een verschrikkelijke naam, Keuken Kampioen Divisie … Onverwacht is het niet, onverdiend evenmin. Degraderen is en blijft een verschrikking, maar toch voelt deze degradatie in veel opzichten als een opluchting. Ruud Brood voerde aardig wat wijzigingen door in de basiself ten opzichte van de laatste wedstrijd die ruim twee weken geleden werd afgewerkt thuis tegen Feyenoord. Greg Leigh, Erik Palmer-Brown en Khalid Karami keerden allen terug in de Bredase defensie. Op het middenveld mocht Mounir El Allouchi starten met naast hem Grad Damen, Anouar Kali en Ramon Pascal Lundqvist. Dat betekende dat Brood voor een systeem met twee aanvallers koos en dat waren Mikhail Rosheuvel en Giovanni Korte.  NAC was in de eerste helft niet in de buurt van een doelpunt, een eigen inzet van Daniel Høegh bezorgde de Friese doelman Warner Hahn nog het meeste werk. Aan de overkant was Michel Vlap dicht bij de 1-0, maar de middenvelder kopte een voorzet net over. Kort na rust leek Giovanni Korte NAC aan de 0-1 te helpen, maar de aanvaller schoot (nadat hij zich had vrijgekapt) hard naast. Ook Ramon Pascal Lundqvist kreeg een enorme kans, maar de Zweed schot in het zijnet. Die missers kwamen de Brabanders duur te staan, want Sam Lammers maakte halverwege het tweede bedrijf aan alle Bredase illusies een einde. De spits schoot na terugleggen van Ben Rienstra hard en zuiver raak en veroordeelde NAC daarmee definitief tot de Keuken Kampioen Divisie. Via een kopbal van Menno Koch kwamen de bezoekers in de slotfase nog wel langszij, maar een schot van Mitchell van Bergen bezorgde SC Heerenveen kort voor tijd nog de winst. Die tegenslag kwam NAC niet meer te boven. Wat rest voor NAC is nog één wedstrijd in de Eredivisie, wetende dat het volgend jaar vooral op de vrijdag actief zal zijn. Woensdag mag NAC voor eigen publiek afscheid nemen van het hoogste niveau in een wedstrijd tegen PEC Zwolle.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Opstelling Sc Heerenveen: Hahn, Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra (’72 Thorsby), Kobayashi (’88 Kongolo), Van Amersfoort, Van Bergen, Lammers, Vlap (’75 Mihajlovic).
Opstelling NAC Breda: Van Leer, Palmer-Brown, Leigh, Karami, Koch, Kali (’75 Ilic), Damen (’75 Van Hooijdonk), El Allouchi, Lundqvist, Korte (’60 Te Vrede), Rosheuvel
Scoreverloop: ‘69 Lammers 1-0, ‘81 Koch 1-1, ’90 Van Bergen 2-1
Gele kaarten:
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 18500

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.