NAC Breda wint in Made oefenwedstrijd van Madese Boys: 1 – 7

Op het Sportpark De Schietberg in Made heeft NAC Breda zojuist de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met 1 – 7 gewonnen van Madese Boys. NAC begon de wedstrijd met een B-elftal, omdat de beoogde basisspelers zich morgen mogen laten zien tegen Lokomotiva Zagreb. Sem Custers, nu Niemczycki verhuurd is de nieuwe tweede keeper van NAC, stond onder de lat. In de verdediging stonden Van Anholt, Neelen, Van Hecke en Plezier. Voor Van Anholt waren het zijn eerste minuten in de voorbereiding. Het middenveld bestond uit Brusselers, Reuvers, Agougil en Kuyper. Kudimbana en Loshi vormden het aanvalsduo. In de eerste helft kwam NAC drie keer tot scoren. Na tien minuten kopte Skender Loshi de 0-1 binnen uit een corner van Brusselers. De 0-2 viel eveneens uit een hoekschop. Kudimbana kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en schoot raak. De Belg scoorde vervolgens vlak voor rust ook de 0-3. Tussendoor kreeg NAC nog kansen op meer, maar de keeper van Madese Boys speelde een goede wedstrijd en Loshi had pech toen hij de paal raakte. NAC begon de tweede helft met zeven wijzigingen. Den Heijer verving Van Anholt, Azzagari, Lederman, Bozkurt en Polizzi vormden het nieuwe middenveld en Van Hooijdonk en Filipovic stonden in de aanval. Luca Polizzi en Ben Lederman makten hun eerste minuten voor NAC. De 23-jarige Belg en de 19-jarige Amerikaan zijn de komende week op de proef bij NAC. Polizzi gaf meteen zijn visitekaartje af door na enkele minuten al de bal in de bovenhoek te schieten. Niet veel later moest NAC het eerste tegendoelpunt van de voorbereiding incasseren. Na een overtreding van Den Heijer ging de bal op de stip en Marijnissen schoot de strafschop raak. Naast Polizzi scoorde vervolgens ook Lederman bij zijn debuut: 1-5. In het vervolg van de wedstrijd wist Sydney van Hooijdonk nog twee keer te scoren en Filipovic ging een kwartier voor tijd weer naar de kant voor Gijs Kila. Morgen (16.00 uur) is de eerste testcase met Lokomotiv Zagreb als tegenstander in Oudenbosch.

Scoreverloop:
0 – 1 Skender Loshi (’11)
0 – 2 Boris Kudimbana (’34)
0 – 3 Boris Kudimbana (’44)
0 – 4 Luka Polizzi (’47)
1 – 4 Marijnissen (’48, strafschop)
1 – 5 Ben Lederman (’57)
1 – 6 Sydney van Hooijdonk (’69)
1 – 7 Sydney van Hooijdonk (’80)

Opstelling NAC Breda eerste helft: Custers, Van Anholt, Van Hecke, Neelen, Plezier, Kuyper, Reuvers, Brusselers, Agougil, Loshi en Kudimbana
Opstelling NAC Breda tweede helft: Custers, Den Heijer, Van Hecke, Neelen, Plezier, Azzagari, Lederman, Bozkurt, Polizzi, Van Hooijdonk en Filipovic (’70 Kila)

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.