NAC Breda start het seizoen goed met een 0 – 2 overwinning in en tegen Dordrecht.

NAC Breda is vanavond begonnen aan een nieuw voetbalseizoen. In de Keuken Kampioen Divisie. En De Parel van het Zuiden is het seizoen erg goed begonnen. In en tegen Dordrecht werd vanavond namelijk met 0 – 2 gewonnen. Op het veld van het Riwal Hoogwerkers Stadion stonden de enigszins verwachte elf namen aan de aftrap. Nick Olij stond op doel met voor hem Robin Schouten, Roger Riera, Nacho Monsalve en Jethro Mashart. Op het middenveld koos Brood voor Ivan Ilic, Arno Verschueren en Mounir El Allouchi, terwijl voorin Andrija Filipovic, Finn Stokkers en Luka Ilic mochten beginnen. NAC begon fel aan het duel en wilde de thuisploeg waar het kon onder druk zetten. De eerste dreigende momenten waren dan ook voor de bezoekers, maar echt grote kansen leverde dat nog niet op. Doelman Nick Olij had overigens bijna voor een onvergetelijk debuut gezorgd. Zijn lange uittrap verraste collega-doelman Ramon ten Hove van Dordrecht, maar ging uiteindelijk naast. Na iets meer dan twintig minuten brak NAC het duel open. Een vrije trap van Andrija Filipovic werd hard binnengekopt door Arno Verschueren: 0-1. Spits Finn Stokkers had die voorsprong vlak voor rust nog kunnen verdubbelen, maar zag Dordrecht-verdediger Daniel Breedijk diens poging nog net voor de lijn wegtikken. Nadat beide ploegen direct na rust dreigend waren geweest, drukte NAC door. Luka Ilić schoot zijn ploeg op 0-2 en zorgde daarmee voor rust bij de Brabanders. NAC zag Olij in het vervolg nog wel redding brengen op twee kansen van Dordrecht, maar liet het duel niet meer spannend worden en kon zo direct de eerste driepunter van het seizoen noteren.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling FC Dordrecht: Ten Hove, Montsma, Breedijk, De Abreu, Ottewill, Kok (’84 Schalekamp), Smith, Schuurman, Cijntje (’84 Hogesteger), Marques, Erkilinc (’69 Vicario)
Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Monsalve, Riera, Mashart; Verschueren, Ivan Ilic (’74 Kudimbana); Luka Ilic, El Allouchi, Filipovic (’61 Van der Gaag); Stokkers (’89 Van Hooijdonk)

Scoreverloop: ‘23 Verschueren 0-1, ‘67 L. Ilic 0-2
Gele kaarten: Kok, Ormonde-Ottewill, Marques (allen Fc Dordrecht); Kudimbana (NAC Breda)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Pérez
Toeschouwers: 2525

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.