Ruud Brood: “Ik heb in ieder geval de potentie van het team gezien. Het moet nog op elkaar afgestemd worden, dat hebben we in de tweede helft gezien. Over het algemeen ben ik tevreden.”

NAC heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus met duidelijke cijfers gewonnen. Helmond Sport werd in het Rat Verlegh Stadion met 5-1 verslagen door NAC, dat het overgrote deel van het duel domineerde. Tot tevredenheid van Mounir El Allouchi, Huseyin Dogan en Ruud Brood die tegenover www.nac.nl kort hun zegje klaar hadden. Wij nemen dit hieronder 1:1 over …

“We hebben het eerste Avondje NAC gehad, het was een goede avond voor ons allemaal: voor de spelers en de fans. We kenden een prima start met die snelle goal, dan komen ook de supporters achter je. Daar krijgen wij ook weer een boost van. Ik hou van deze supporters, serieus”, zei El Allouchi na afloop.

Huseyin Dogan maakte zijn officiële debuut voor NAC en genoot in het Rat Verlegh Stadion. “We hebben met 5-1 gewonnen, een leuke avond voor iedereen. Het was lekker debuteren in zo’n wedstrijd. Ik vind het heerlijk om hier te spelen en heb ervan genoten. Ik ben blij met mijn twee assists. Jammer dat ik geen goaltje mee heb kunnen pikken, maar natuurlijk zijn de drie punten het belangrijkst.”

Trainer Brood voerde ten opzichte van het treffen met FC Dordrecht twee wijzingen door: er was dus een basisplaats voor Dogan én een voor Pele van Anholt. “We hebben deze week gekeken hoe het ging met Dogan, hoe hij reageerde na de trainingen. We wilden met hem starten, hij kan bepalend zijn. Pele speelde als rechtsback, we hebben hem vergeleken met Robin Schouten en Pele is iets verdedigender.” Die snelle goal, al in de tweede minuut, was volgens de oefenmeester belangrijk: “Anders wordt het misschien moeilijk. Het is natuurlijk de eerste thuiswedstrijd, dat heeft altijd invloed, er zijn hoge verwachtingen. Ik heb in ieder geval de potentie van het team gezien. Het moet nog op elkaar afgestemd worden, dat hebben we in de tweede helft gezien. Over het algemeen ben ik tevreden.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.