Doelpunt Ivan Ilic helpt NAC Breda aan een 1 – 0 overwinning op Sc Cambuur.

In het eigen Rat Verlegh Stadion heeft NAC Breda zojuist met 1 – 0 gewonnen van Sc Cambuur. Het enige en dus winnende doelpunt werd gemaakt door Ivan Ilic. Het was een duel dat alle kanten op kon. Het spel golfde op en neer en NAC kreeg in de beginfase kansen via onder meer Huseyin Dogan en Finn Stokkers. Aan de andere kant kreeg Cambuur mogelijkheden via Robert Mühren en Issa Kallon. Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Mounir El Allouchi een grote kans. De middenvelder raakte de bal echter totaal verkeerd, waardoor er 0-0 op het scorebord bleef staan. Er volgde ook nog een penaltymoment in de eerste helft, nadat Luka Ilic aangetikt werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kevin Blom vond het een correcte ingreep en dus ging het spel verder. Cambuur leek vlak voor rust op voorsprong te komen, maar de treffer van Mühren werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat beeld herhaalde zich in het tweede bedrijf. Ditmaal werd een goal van opnieuw Mühren afgekeurd vanwege een overtreding. NAC zette daar mogelijkheden via onder meer Dogan tegenover en in de 67e minuut zelfs de 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van Jethro Mashart kopte Ivan Ilic via keeper Sonny Stevens de bal in het net. Cambuur ging, uiteraard, op jacht naar de gelijkmaker en leek opnieuw te scoren. Het was het teken voor het Bredase publiek, 16.434 man om precies te zijn, om nog eens massaal achter de ploeg te gaan staan en NAC het laatste kwartier door te helpen.  De liefde werd bezongen en het ‘niemand wint er in Breda’ bleek maar weer eens te kloppen. Voor de derde keer keurde het arbitrale trio een doelpunt van Mühren af. Cambuur-trainer Henk de Jong was het allesbehalve eens met die beslissing en werd naar de tribunes gestuurd door Blom. Het duel golfde vervolgens nog op en neer; NAC verdedigde de voorsprong, terwijl Cambuur de 1-1 wilde maken. Die viel echter niet meer, waardoor De Parel van het Zuiden voor de derde wedstrijd op rij drie punten pakt. Volgende week speelt NAC uit tegen Volendam. 1400 supporters volgen de club trouw naar het noorden om hun aan te moedigen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Nacho (’46 Noblejas), Riera, Mashart, Verschueren, I. Ilic, L. Ilic, Dogan (’84 Van Hooijdonk), El Allouchi, Stokkers (’46 Boussaid)
Opstelling Sc Cambuur: Stevens, Sambissa, Schouten, Mac-Intosch, Van Deelen (’85 Akoy), Maulun (’46 Paulissen), Hoedemakers, Jacobs, Kallon, Mühren, Korte (’68 Ladan)

Scoreverloop:  ’67 I. Ilic 1-0
Gele kaarten: Mashart (NAC Breda); Kallon, Schouten, Sambissa, Mac-Intosch (allen Sc Cambuur)
Rode kaarten:
Bijzonderheden: Sc Cambuur-trainer Henk de Jong werd met een rode kaart naar de tribune gestuurd
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 16434

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.