Invaller Sydney van Hooijdonk bezorgt NAC Breda de winst op Jong AZ: 1 – 2

In het Yanmar Stadion van Almere City FC heeft invaller Sydney van Hooijdonk met twee doelpunten (’71, ’82) NAC Breda een 1 – 2 overwinning bezorgd op Jong AZ. Het waren zijn eerste twee doelpunten in het Betaald Voetbal. Na de nederlaag tegen FC Volendam en het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht snakte NAC Breda eindelijk weer naar een overwinning. Trainer Ruud Brood koos voor dezelfde elf als afgelopen vrijdag en zag bij Jong AZ veel spelers van het eerste elftal in de basis staan. Daardoor was de eerste fase in het voordeel van de thuisploeg, zonder kansen te creëren. De eerste kansen waren daarentegen voor NAC, dat met Stokkers en Verschueren het vijandelijke doel onder vuur nam, maar geen succes had. Jong AZ kwam tegen NAC Breda na iets meer dan een half uur op voorsprong, vlak nadat NAC-spits Finn Stokkers een grote kans om zeep had geholpen. Een kopbal van Ferdy Druijf belandde op de paal, waarna Tijani Reijnders in de rebound kon profiteren: 1-0. Mounir El Allouchi raakte daarna aan de andere kant de lat, terwijl ploeggenoot Andrija Filipovic in de tweede helft eveneens het aluminium trof. Twintig minuten voor tijd maakte NAC alsnog verdiend gelijk. Sidney van Hooijdonk kopte de bal knap achterwaarts over doelman Rody de Boer: 1-1. Daar bleef het niet bij, want de negentienjarige spits beloonde zijn invalbeurt even later met de winnende treffer, door een voorzet van Javier Noblejas af te werken: 1-2. NAC Breda klimt door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op rechtstreekse promotie. Vrijdagavond volgt de topper tegen Excelsior dat net als NAC dertien punten vergaarde.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Jong AZ: De Boer; Sugawara, Hatzidiakos (’66 Church), Bergsma, Savastano; Reijnders, Gudmundsson, Goudmijn; Aboukhlal, Druijf, Correia (’54 Taabouni)
Opstelling NAC Breda: Olij; Van Anholt (’46 Schouten), Monsalve, Riera (’69 Van Hooijdonk), Noblejas; Verschueren, I. Ilic; L. Ilic, Boussaid (’58 Filipovic), El Allouchi; Stokkers

Scoreverloop: ’31 Reijnders 1-0, ‘71 Van Hooijdonk 1-1, ’82 Van Hooijdonk 1-2
Gele kaarten: Taabouni, Sugawara (beiden Jong AZ); Filipovic, L. Ilic (beiden NAC Breda)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Gerrets
Toeschouwers: 500

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.