Sydney van Hooijdonk schiet NAC Breda naar de overwinning op Excelsior: 2 – 1

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen NAC Breda en Excelsior is vrijdagavond een prooi geworden voor de Parel van het Zuiden. De ploeg van trainer Ruud Brood wist in eigen huis te zegevieren door treffers van Ivan Ilic en Sydney van Hooijdonk: 2-1. Trainer Ruud Brood begon aan het duel met onder meer Javier Noblejas en Sydney van Hooijdonk in de basis. Aanvoerder Nacho Monsalve ontbrak tegen Excelsior wegens een blessure. In een matige eerste helft werd het publiek in het Rat Verlegh Stadion niet verwend. De 17.156 toeschouwers zagen een tam en aftastend Excelsior, terwijl NAC niet bij machte was de goede bedoelingen in gevaar om te zetten. Beide ploegen konden de doelman nauwelijks testen, waardoor er na 45 minuten spelen nog steeds sprake was van de brilstand. Na de onderbreking viel er meer te beleven, waaronder een poging van Othmane Boussaid die de lat raakte. Ivan Ilic zorgde na een uur spelen voor de voorsprong van NAC door zelf, na een combinatie met Sydney van Hooijdonk, hard binnen te knallen: 1-0. Dankzij invaller Elias Mar Omarsson, die een voorzet van Ahmed Mendes Moreira binnen werkte, kwam Excelsior langszij, maar Van Hooijdonk bezorgde zijn ploeg alsnog de winst door alert bij de eerste paal binnen te tikken: 2-1. Excelsior eindigde het duel overigens met tien man, omdat Luigi Bruins er hard inging bij Boussaid en een directe rode kaart kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera (’57 Boussaid), Noblejas, Mashart, Verschueren, I. Ilic (’77 Filipovic), L. Ilic, Stokkers, El Allouchi (’67 Van der Gaag), Van Hooijdonk
Opstelling Excelsior: Damen, Van der Meer (’83 Oude Kotte), Matthys, Fischer, Horemans, Bruins, Vloet, Fortes, Mendes Moreira, Zwarts (’74 Ómarsson), Verhaar (’39 Meijer)

Scoreverloop: ’61 I. Ilic 1-0, ‘76 Ómarsson 1-1, ’87 Van Hooijdonk 2-1
Gele kaarten: I. Ilic, Filipovic (beiden NAC Breda); Vloet, Fortes (beiden Excelsior)
Rode kaarten: Bruins (Excelsior, ’89)
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 17156

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.