Sydney van Hooijdonk: “Deze week is echt niet te beseffen. Elke jongen droomt hier van. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.”

NAC Breda heeft vanavond een succesvol gevolg kunnen geven aan de zege eerder deze week op Jong AZ. De Bredanaars legden op eigen veld concurrent Excelsior over de knie. Dankzij een late treffer werd Sydney van Hooijdonk opnieuw het goudhaantje. Na afloop stonden onder andere Van Hooijdonk, trainer Ruud Brood en Othmane Boussaid de pers te woord. Op www.nac.nl een greep uit hun reacties, welke wij hieronder 1:1 van ze overnemen …

Othmane was als invaller belangrijk voor NAC met een assist op de 2-1 van Van Hooijdonk. “We spelen goed, zeker in de tweede helft. We hebben de drie punten gehaald, maar we hadden wel meer kunnen scoren. Ik viel vandaag in en uiteindelijk gaf ik een mooie assist op Sydney. Hij maakte het geweldig af”, sprak Boussaid. “Sydney is de laatste tijd goed bezig. Ik zag een paar mensen voor de goal staan, ik dacht: ‘Sydney heeft een kans om te scoren’ en dus koos ik voor hem. Ik snap dat ik vandaag startte op de bank, ik heb mijn voeten laten spreken.”

Trainer Brood was na afloop tevreden: “De jongens hebben het goed gedaan. We speelden vandaag met twee spitsen, dat was een omzetting. Daardoor misten we in de eerste helft wel het middenveld. In de tweede helft hebben we dat anders gedaan door wisselingen door te voeren. Je ziet de veerkracht naar de tegengoal. Othmane heeft het heel goed gedaan door te blijven kijken. De jongens hebben hard gewerkt, maar we blijven met beide benen op de grond.”

Sydney van Hooijdonk ging wederom als matchwinner de boeken in. “Deze week is echt niet te beseffen. Elke jongen droomt hier van. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Het was een moeilijke wedstrijd. Excelsior is een fysieke taaie ploeg. De blijdschap bij ons als team na de overwinning is geweldig. We zette vandaag weer een goede stap naar waar we naartoe willen. Dat is natuurlijk die eerste plek.”

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.