Andrija Filipovic schiet NAC Breda in en tegen Oss in de állerlaatste minuut naar de overwinning: 0 – 1

A narrow escape … zo kun je de overwinning van NAC Breda in en tegen Oss wel noemen vanavond. Andrija Filipovic schoot De Parel van het Zuiden namelijk in de állerlaatste minuut naar de overwinning: 0 – 1. Door deze overwinning heeft NAC Breda de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gepakt. Ruud Brood koos in het Osse Frans Heesen Stadion voor dezelfde startopstelling als een week eerder in de topper tegen Excelsior (2-1 zege). Dus opnieuw met topscorer Sydney van Hooijdonk, terwijl Jethro Mashart de geblesseerde aanvoerder Nacho Monsalve wederom verving. Het Spaanse duo Roger Riera-Javier Noblejas bemande het centrum van de defensie. Het duel kwam langzaam op gang. TOP hanteerde de lange bal en counterde gevaarlijk bij balverlies van NAC en kreeg voor rust de grootste kansen. Celik en Hutten kregen kansen, maar vonden onder andere doelman Nick Olij op hun pad. Vlak voor rust was de grootste kans echter voor Luka Ilic, maar zijn poging van de rand van de zestien ging rakelings naast. Na rust zette NAC het om. Brood bracht onder andere Schouten in het veld en spoorde zijn ploeg richting de drie punten. Het had effect, want na rust kreeg NAC meer de overhand. De ploeg speelde met veel drang naar voren, maar tot echt grote kansen leidde het in eerste instantie niet. Luka Ilic was wel gevaarlijk, maar zijn wippertje ging naast het doel van Koeman. Hoewel NAC de blik op vooruit richtte, bleef het achterin oppassen. Olij hield zijn ploeg meermaals op de been met enkele belangrijke reddingen, onder andere op een poging van Hutten van dichtbij. NAC was nog het dichtst bij een treffer, maar een vrije trap van Van Hooijdonk stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Toch kwam er een doelpunt en wel in de absolute slotfase van het duel. El Allouchi zette de bal vanaf links voor en zag die voorzet bij Filipovic belandden. Die aarzelde niet, haalde uit en zag zijn poging in de lange hoek achter Koeman verdwijnen: 0-1. Daarmee bezorgde hij de Parel van het Zuiden drie punten én de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling TOP Oss: Koeman; Opdam, Piqué, Stuy van den Herik, O. Rommens; Kaak, P. Rommens, Çelik (’66 Overgoor); Hutten, Peters (’66 Langedijk)
Opstelling NAC Breda: Olij; Van Anholt (’46 Schouten), Riera, Noblejas, Mashart (’30 Filipovic); L. Ilic, Verschueren, I. Ilic, El Allouchi; Stokkers (’64 Boussaid), Van Hooijdonk

Scoreverloop: ’90+3 Filipovic 0-1
Gele kaarten: Opdam (TOP Oss)
Rode kaarten:
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Nagtegaal
Toeschouwers: 2514

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.