NAC nekt NEC in de Kleine Klassieker (1-0) en verovert de eerste periodetitel.

NAC Breda heeft zojuist de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. De ploeg van trainer Ruud Brood was in eigen stadion met 1-0 te sterk voor N.E.C. Nijmegen, dankzij een treffer van Sydney van Hooijdonk. Trainer Ruud Brood begon met onder meer Othmane Boussaid en Sydney van Hooijdonk in de basis. Dat betekende dat Finn Stokkers tegen de Nijmegenaren op de bank begon. De Kleine Klassieker tussen NAC en NEC kwam moeizaam op gang in de stromende Bredase regen. Van Hooijdonk leek de eerste goal van de wedstrijd binnen te frommelen, maar doelman Mattijs Branderhorst redde op miraculeuze wijze. Het publiek in het Rat Verlegh Stadion moest zich verder vooral vermaken met Luka Ilic, die eerst de cornervlag ondersteboven liep en daarna een stoel wegsmeet nadat hij achter de reclameborden was beland. NAC wist dat het moest forceren, met het oog op de ontwikkelingen in Leeuwarden, en de wedstrijd ontbrandde volledig. Van Hooijdonk schoot een vrije trap tegen de lat, Mounir El Allouchi scoorde uit de rebound, maar de arbitrage had buitenspel gezien. Direct daarna raakte Jonathan Okita de paal namens NEC. Even later schoot Mart Dijkstra via de lat over, kort nadat Van Hooijdonk het Rat Verlegh Stadion in vervoering had gebracht met een schuiver van afstand: 1-0. Met zijn vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden gaf hij het startsein voor een lange Bredase avond, want de voorsprong werd in de slotfase niet meer weggegeven. De eerste periodetitel is een feit en die smaakt in Breda ongetwijfeld naar meer. NAC heeft in de negen duels in de eerste periode 22 punten verzameld. Dat is er één meer dan Cambuur, dat Excelsior uiteindelijk met 4-0 versloeg. De Graafschap volgt op de derde plaats met negentien punten.

Rondom de wedstrijd hebben supporters van NAC Breda hebben een prachtig eerbetoon gebracht aan de deze week overleden Thijs van der Molen. Zo ging in de tachtigste minuut het publiek massaal staan en klonk er applaus. Van der Molen overleed op 80-jarige leeftijd.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Verschueren, I. Ilic, L. Ilic (’88 Stokkers), Boussaid (’83 Rösler), El Allouchi (’61 Filipovic), Van Hooijdonk
Opstelling N.E.C. Nijmegen: Branderhorst, Kuijpers, Kvída, Sturing (’84 Van Eijden), Van Rooij, Van de Looi, Flemming, Dijkstra, Okita, Velikonja (’61 Van Landschoot), Musaba (’72 Wolters)

Scoreverloop: ’68 Van Hooijdonk 1-0
Gele kaarten: L. Ilic, Verschueren (beiden NAC Breda); Kvída, Van Rooij, Wolters (allen N.E.C. Nijmegen)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 18427

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.