Gelijkspel voor NAC Breda in en tegen Eindhoven: 2-2

In het Eindhovense Jan Louwers Stadion heeft NAC Breda zojuist met 2 – 2 gelijkgespeeld tegen Fc Eindhoven. Trainer Ruud Brood hield vast aan de elf die ook tegen N.E.C. in de basis begonnen. Dat betekende een basisplek voor onder meer Othmane Boussaid en Sydney van Hooijdonk. In de eerst helft bleef het bij afstandsschoten van Sydney van Hooijdonk en Luka Ilic, maar goals werden er niet gescoord omdat Eindhoven ook niet veel klaarspeelde. Na de pauze begon De Parel van het Zuiden sterk. Van Hooijdonk kwam net te kort bij een voorzet van Arno Verschueren en was een minuut later dichtbij de 0-1, maar die bal ging via een Eindhovens been naast. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Sleegers veroverde bal, ging de zestien in, kapte naar binnen en buiten en schoot vervolgens de bal in de kruising: 1-0. Een grote kans voor FC Eindhoven volgde niet veel later, maar Lopes schoot over. NAC knokte zich echter terug en kreeg een penalty na een overtreding op Ivan Ilic. Van Hooijdonk wist wel raad met dat buitenkansje en zette de mannen van trainer Brood naast de thuisploeg: 1-1. Olij hield vervolgens zijn ploeg op de been met een prachtige redding op een schot van Samy Bourard, maar moest in de 69e minuut alsnog zijn meerdere erkennen in de Belg. De middenvelder schoot vanuit de draai de bal in de hoek en zette zo FC Eindhoven weer op voorsprong. NAC bleef echter jagen op de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam het in eerste instantie niet. Invaller Finn Stokkers kreeg zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal en een inzet uit een Bredase corner werd voor de lijn weggewerkt. Vijf minuten voor tijd was daar echter Roger Riera. Uit een hoekschop die opnieuw werd voorgezet maakte de Spanjaard de 2-2. Een andere Spanjaard, Javier Noblejas, was in de blessuretijd nog heel dichtbij de winnende goal namens NAC. De vrije trap van de verdediger spatte echter uiteen op de paal, waardoor de punten gedeeld worden in Eindhoven: 2-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Fc Eindhoven: Swinkels, Makasi, Van den Eynden, Biemans, Seedorf, Essikal, Peijnenburg, Bourard, Sleegers, Cicilia, Lopes (’88 Daniëls)
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Verschueren, I. Ilic, L. Ilic, Boussaid (’71 Filipovic), El Allouchi (’46 Stokkers), Van Hooijdonk (’68 Dogan)

Scoreverloop: ’50 Sleegers 1-0, ’57 Van Hooijdonk 1-1 (strafschop), ’69 Bourard 2-1, ’85 Riera 2-2
Gele kaarten: Bourard, Makasi (beiden Fc Eindhoven); Verschueren, Noblejas, Boussaid, L. Ilic (allen NAC Breda)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Van der Eijk
Toeschouwers: 3251

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.