NAC Breda kan de schade uit de eerste helft niet meer repareren en verliest de topper van De Graafschap: 1-2

NAC Breda heeft de topper tegen De Graafschap niet weten te winnen. In het Rat Verlegh Stadion werd er met tien man met 1-2 verloren. Trainer Ruud Brood had maandagavond in het treffen met De Graafschap een basisplaats ingeruimd voor Jordan van der Gaag. Dat betekende dat Mounir El Allouchi op de bank begon. NAC kreeg binnen de eerste minuut een grote domper te verwerken. De Graafschap kwam na 41 seconden spelen op voorsprong. De bal viel achter de verdediging van De Parel van het Zuiden, waarna Daryl van Mieghem binnen kon schieten. De ploeg van trainer Brood stelde daar schoten tegenover, maar die waren een prooi voor keeper Hidde Jurjus. Aan de andere kant moest Nick Olij handelend optreden op voorzetten van onder meer Leeroy Owusu. De Graafschap was op alle fronten beter. NAC was een onsamenhangend geheel, verloor alle duels en moest toe zien hoe het Gelderse mes met goed positiespel door de Brabantse boter sneed. Niet verrassend dat het drie minuten voor rust ook 0-2 werd. Javier Vet schoot de bal in de kruising. Er volgde vervolgens nog een domper: aanvoerder Arno Verschueren kreeg een directe rode kaart, waardoor NAC de gehele tweede helft met een man minder speelde. Ondanks de man meer voor De Graafschap in de tweede helft, had NAC het betere van het spel, met onder andere een schot van Noblejas. De ploeg uit Doetinchem kreeg via Vet nog een grote kans. De middenvelder omspeelde Olij, maar de goalie bracht uiteindelijk toch redding. De tweede helft was tien minuten oud toen Brood een dubbele wissel doorvoerde en NAC van nieuwe onderdelen voorzag. Huseyin Dogan en El Allouchi voor Mashart en Van der Gaag. En het waren drie minuten later de twee invallers die voor nieuwe hoop zorgden. El Allouchi gaf de bal aan Dogan. De spits haalde uit, zag zijn schot iets van richting veranderd worden en binnen vallen: 1-2. Het stadion geloofde er plots weer in. Er kwamen ook kansen. Ineens lukte alles wat voor rust mis ging. Dogan kwam net te kort bij een voorzet en een schot van Othmane Boussaid ging over. Sydney van Hooijdonk was zo’n twintig minuten voor tijd dichtbij de 2-2. De kopbal van de spits ging maar net voor langs. Ook Luka Ilic kreeg een grote kans, maar de Servische middenvelder schoot de bal over het doel. Aan de andere kant trad Roger Riera reddend op. De verdediger stond tweemaal goed gepositioneerd en haalde de bal van de lijn en vervolgens uit de doelmond. NAC zette nogmaals aan en Javier Noblejas deed een poging. Het schot van de Spanjaard ging echter naast, waardoor het uiteindelijk bij 1-2 bleef.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart (’55 El Allouchi), Verschueren, I. Ilic, L. Ilic, Boussaid (’80 Filipovic), Van der Gaag (’55 Dogan), Van Hooijdonk
Opstelling De Graafschap: Jurjus, Tutuarima, Van de Pavert, Van Heertum, Owusu, Breinburg, Van den Boomen, Vet, Hamdaoui (’87 Schuurman), Thomassen (’74 Seuntjens), Van Mieghem (’61 Nijland)

Scoreverloop: ’1 Van Mieghem 0-1, ’42 Vet 0-2, ’58 Dogan 1-2
Gele kaarten: Van der Gaag, Riera (beiden NAC Breda); Owusu, Vet, Schuurman (allen De Graafschap)
Rode kaarten: Verschueren (NAC Breda, ’45)
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Kooij
Toeschouwers: 17312

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.