NAC Breda verslaat in het eigen Stanislaw Maczek Stadion Fc Emmen (3 – 2) en bereikt de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

In het eigen Stanislaw Maczek Stadion heeft NAC Breda vanavond de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt door Fc Emmen met 3 – 2 te verslaan. NAC had het meeste balbezit en kreeg ook de grootste kansen, maar na twintig minuten spelen bepaalde Emmen het tempo van de wedstrijd. Nadat Emmen wat kon uitproberen, opende Sydney van Hooijdonk namens NAC de score. NAC had voor de rust ook nog op 2-0 kunnen komen, maar voor de rust maakte Emmen via Michael Chacón gelijk. De goal had afgekeurd kunnen worden vanwege buitenspel. Michael de Leeuw kwam namelijk terug uit buitenspelpositie voordat hij Chacón aanspeelde. De grensrechter vlagde niet en er was geen VAR. Via verdediger Roger Riera wist NAC de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken. Dat gebeurde vroeg in de tweede helft, toen de Spanjaard niet gedekt werd bij een vrije trap en zo binnen kon koppen. De Leeuw herstelde echter razendsnel: 2-2. Een treffer van Glenn Bijl werd vervolgens afgekeurd vanwege buitenspel. De 3-2 van NAC kondigde zich al een tijdje aan. Geklungel van Keziah Veendorp en doelman Dennis Telgenkamp werd niet afgestraft, maar uiteindelijk zorgde Finn Stokkers toch weer voor de voorsprong. Die voorsprong werd niet meer weggegeven door NAC.

Tijdens de wedstrijd werd stilgestaan bij 75 jaar bevrijding van Breda. Zo werd het stadion symbolisch omgedoopt tot het Stanislaw Maczek Stadion, en rolden de Breda Loco’s een indrukwekkend en gigantisch spandoek ter ere van de Poolse bevrijding van de tribune.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Van Anholt, Riera, Rösler, Mashart, Boussaid, I. Ilic, El Allouchi (’69 Van der Gaag), Stokkers (’81 Van Hecke), Van Hooijdonk, Filipovic (’87 L. Ilic)
Opstelling Fc Emmen: Telgenkamp, Burnet, Görgülü (’63 Veendorp), Heylen, Bijl, Chacón (’77 Arias), Peña, Hiariej, Slagveer, De Leeuw, Laursen (’46 Kolar)

Scoreverloop: ’31 Van Hooijdonk 1-0, ’42 Chacon 1-1, ’55 Riera 2-1, ’60 De Leeuw 2-2, ’74 Stokkers 3-2
Gele kaarten: Peña (Fc Emmen)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 10102

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.