Ruud Brood: “Tegen Go Ahead was het rennen en vliegen, dat moet gestructureerder. Het gaat allemaal om concentratie, focus en weten wat er gevraagd wordt.”

Morgenavond neemt NAC Breda het in het Yanmar Stadion in Almere op tegen Almere City FC. Na afloop van het teleurstellende thuisduel tegen Go Ahead Eagles gaf trainer Ruud Brood aan niet tevreden te zijn met de wijze van drukzetten door zijn ploeg. Nu herhaalt hij deze woorden. “We zijn ontevreden over de uitvoering”, zo zegt hij tegenover BN DeStem. “Op welk moment zet je druk, hoe zet je druk, hoe ga je het duel aan, hoe bouw je op? Tegen Go Ahead was het rennen en vliegen, dat moet gestructureerder. Het gaat allemaal om concentratie, focus en weten wat er gevraagd wordt.” In het duel tegen de Eagles keerden Arno Verschueren en Andrija Filipovic na rust niet meer terug in het elftal. Brood liet na het duel weten dit gedaan te hebben omdat hij zeer ontevreden was over het duo. Die ontevredenheid lijkt een week later nog niet te zijn weggezakt. Met name Filipovic moet het ontgelden: “Hoe geconcentreerd ben je als je ballen van je voet laat springen zonder dat je onder druk wordt gezet?” En dus zal de Kroaat zijn plaats weer af moeten staan aan de weer fitte Luka Ilic. Verschueren lijkt morgenavond daarentegen wel gewoon aan de aftrap te staan, maar hij zal in ieder geval op zijn tellen moeten passen. Als hij morgenavond aan de aftrap staat, zal dat mogelijk niet als centrale middenvelder zijn. Op die positie maakte de Belg vorige week een zwakke indruk wat hem dus de vroege wisselbeurt opleverde. “Ik was niet tevreden en verwacht meer van hem, zeker als aanvoerder. Het liep niet en we hadden geen grip op het middenveld, daarom wisselde ik hem”, aldus Brood. Gisteren werd Verschueren als rechtsback getest, Pele van Anholt was het extra slot op de grendel vlak voor de verdediging. Of dit morgen ook zo is, blijft onduidelijk: “Dat kan een optie zijn. We kijken ook naar de restverdediging, hoe anderen dat invullen.” Verder staat Robin Schouten vrijwel zeker zijn plek af aan de van zijn kuitblessure herstelde Javier Noblejas. Nog altijd afwezig is in ieder geval Nacho Monsalve. Dit door een vermeende knieblessure. De aanvoerder speelde op 16 september zijn laatste wedstrijd en het lijkt er niet op dat hij op korte termijn bij de groep aansluit. Hoewel er vanuit NAC Breda vanwege de privacyregels niets is en wordt gecommuniceerd over de hersteltijd, lijkt de blessure dus hardnekkig van aard. In het verlengde van de afwezigheid van Monsalve trainde Gylermo Siereveld (17) van NAC onder 19 gisteren mee. Hij is afgelopen zomer gescout bij de Zeeuwse voetbalacademie JOVZ.

Vermoedelijke opstelling NAC Breda: Olij; Verschueren, Rösler, Riera, Noblejas; Luka Ilic, Van Anholt, Ivan Ilic, Boussaid; Dogan en Van Hooijdonk

Bron: Fansite NAC Breda 1912 / BN DeStem

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.