NAC Breda maakt een slechte beurt in Almere en verliest terecht van Almere City FC: 1-0

In het Yanmar Stadion in Almere heeft NAC Breda een slechte beurt gemaakt. Daar waar de concurrentie wel wist te winnen (Sc Cambuur won met 1-2 van Roda JC en De Graafschap met dezelfde cijfers van Helmond Sport), daar verloor NAC Breda zelf terecht van Almere City FC: 1-0. Niets, maar dan ook werkelijk niets lukte voor NAC Breda. Over de middenlijn kwam de ploeg van Ruud Brood nauwelijks. De malaise duurt voort … Trainer Ruud Brood had in Almere basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Huseyin Dogan, Othmane Boussaid en Javier Noblejas. Laatstgenoemde keerde terug van een blessure. NAC begon de wedstrijd met een kans, ware het niet van Ivan Ilic de voorzet van Boussaid verkeerd raakte. Aan de andere kant kreeg Almere City een vrije trap waar De Parel van het Zuiden moeite mee had. Loen stichtte gevaar door maar net naast te schieten. James Efmorfidis schoot even later eveneens naast, in een fase waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was. Namens NAC vielen er voorzetten van Boussaid en Arno Verschueren te noteren, maar die ballen bereikten geen NAC-speler voor het doel van Almere. Na een halfuur spelen volgde de beste kans van NAC voor rust, een schot van Verschueren dat met moeite werd weggewerkt door keeper Joshua Smits. Omdat ook Olij zijn doel schoon hield stond het bij rust nog 0-0. De ploeg uit Breda kwam aardig uit de kleedkamer, maar het ontbrak aan de juiste eindpass. Zo werd een bal van Dogan op Luka Ilic net onderschept en pakte Smits een schot van Luka Ilic. In de 55e minuut volgde een goede aanval van NAC, maar opnieuw bleek Smits een sta in de weg. De goalie bracht ook redding op een goed schot van Ivan Ilic. Tien minuten later werd de kopbal van Noblejas van de lijn gehaald en lag de bal plots aan de andere kant in het net. Loen rondde de counter af met een harde schuiver: 1-0. Diezelfde Loen werd deze wedstrijd nog een aantal keer gevaarlijk, maar vond meerdere keren Nick Olij op zijn weg, die met enkele puike reddingen NAC behield van een grotere achterstand. Aan de andere kant hing de lat in de weg voor Colin Rösler. De verdediger kopte vanuit een corner op het aluminium en zag zo dat de gelijkmaker niet viel. Dat zou in het restant van de wedstrijd ook niet meer gebeuren, waardoor de eindstand 1-0 bleef. NAC Breda staat zes punten achter op koplopers Cambuur en De Graafschap en hoeft het kampioenschap nog niet uit het hoofd te zetten. Na de interlandperiode neemt de club het thuis op tegen Jong Ajax. Drie dagen later wacht een ontmoeting met Jong PSV in Eindhoven.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Almere City FC: Smits, Hammouti, Meijers, Mirani, Blackson, Bensabouh, Kaandorp, Loen, Efmorfidis (’74 Venema), Harrison, Hunte
Opstelling NAC Breda 1912: Olij, Noblejas, Rösler, Riera, Van Anholt (’72 Stokkers), Verschueren, I. Ilic. L. Ilic, Dogan, Boussaid (’85 Kudimbana), Van Hooijdonk (’61 Filipovic)

Scoreverloop: ’66 Loen 1-0
Gele kaarten: Meijers (Almere City FC); Noblejas, I. Ilic (beiden NAC Breda)
Rode kaarten: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Blank
Toeschouwers: 2255

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.