Een machteloos NAC Breda verliest met 1-2 van Jong Ajax.

Een machteloos NAC Breda heeft zojuist met 1-2 verloren van Jong Ajax. De Parel van het Zuiden is ondertussen zes wedstrijden zonder overwinning en de promotieplaatsen raken steeds verder uit zicht. Trainer Ruud Brood had tegen Jong Ajax een basisplaats ingeruimd voor onder meer Mounir El Allouchi, Othmane Boussaid en Huseyin Dogan. Op de bank was er plaats voor Joshua Bohui, die daardoor weer terugkeerde in de wedstrijdselectie na een zware blessure. Jong Ajax had in de openingsfase het betere van het spel en combineerde veel op de helft van NAC. Tot echt grote kansen kwamen de Amsterdammers echter niet. Aan de andere kant werd de eerste echte kans van NAC gepromoveerd tot een doelpunt. Dogan, Sydney van Hooijdonk en El Allouchi combineerden fraai door de Jong Ajax-verdediging heen, waardoor laatstgenoemde alleen op keeper Kjell Scherpen af kon. De aanvallende middenvelder bleef koel en schoot de bal in de hoek: 1-0. NAC was vervolgens dichtbij meer. Een schot van Luka Ilic ging maar net naast. Jong Ajax stelde daar een poging van Ryan Gravenberch tegenover, maar Nick Olij bracht knap redding. Noa Lang was ook gevaarlijk; zijn schot ging rakelings naast. Diezelfde Lang maakte op slag van rust wel de gelijkmaker namens Jong Ajax. De buitenspeler maakte vanuit een moeilijke hoek de 1-1. In de tweede helft golfde het spel op en neer, al kwamen beide ploegen niet echt tot grote kansen. Olij bracht redding op een schot van Lang, terwijl aan de andere kant een schot van Boussaid naast ging. In de 53e minuut volgde er een grote kans voor Lassina Traoré. De spits kon alleen op Olij af, maar de goalie redde knap en voorkwam zo de voorsprong voor Jong Ajax. De Parel van het Zuiden probeerde het nog wel met pogingen van onder meer Luka Ilic en El Allouchi, maar het net werd niet gevonden. Nicolas Kühn vond het doel ook niet, doordat Olij een geweldige redding in huis had. Vijf minuten voor tijd viel de 1-2 alsnog. Invaller Brian Brobbey kopte raak, waardoor de drie punten naar Amsterdam gaan. NAC was echter nog dichtbij de gelijkmaker. In de slotseconden van de wedstrijd stond de paal nog in de weg voor de gelijkmaker na een kopbal van Riera, maar de bal wilde er niet in.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Verschueren, Riera, Rösler, Mashart, L. Ilic (’70 Bohui), El Allouchi (’83 Van Anholt), I. Ilic, Boussaid, Dogan (’76 Stokkers), Van Hooijdonk
Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Familia Castillo, Pierie, J. Timber, Van Gelderen, Q. Timber (80’ Taylor), Ekkelenkamp, Gravenberch, Lang (60’ Jensen), Traoré, Kühn (75’ Brobbey)

Scoreverloop: ’20 El Allouchi 1-0, ’45+1 Lang 1-1, ’85 Brobbey 1-2
Gele kaarten: J. Timber, Pierie (beiden Jong Ajax)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Van de Graaf
Toeschouwers: 18212

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.