NAC Breda wint met 1-3 van Jong PSV.

NAC Breda weet weer wat winnen is. In het Jan Louwers Stadion was De Parel van het Zuiden te sterk voor Jong PSV: 1-3. De ploeg van trainer Ruud Brood was heer en meester in Eindhoven. Binnen ruim een half uur stond het team van Ruud Brood al met 0-2 voor bij Jong PSV door goals van Luke Ilic en Finn Stokkers. Sekou Sidibe leek het in de 2e helft nog spannend te maken, maar Jordan van der Gaag besliste in de 84ste minuut de wedstrijd. Trainer Ruud Brood had tegen de beloften van PSV een basisplaats ingeruimd voor Finn Stokkers. Sydney van Hooijdonk moest deze wedstrijd genoemen nemen met een plek op de bank, naast onder anderen Pele van Anholt en Joshua Bohui. NAC begon goed in het Jan Louwers Stadion. In de openingsminuten waren er kansen voor onder meer Ivan Ilic en Stokkers, maar zij wisten het net niet te vinden. Ook Dogan, Mounir El Allouchi en Arno Verschueren deden een poging. Na 22 minuten spelen was het raak in het Jan Louwers stadion. Luka Ilic volleerde een afgeslagen hoekschop in de hoek achter keeper Mike van de Meulenhof: 0-1. Dogan was vervolgens dicht bij de tweede NAC-goal, net zoals El Allouchi, die het zijnet trof. Luka Ilic kreeg nog de grootste kans op zijn tweede van de avond, maar hij trof de paal. Na iets meer dan een halfuur spelen was het alsnog raak. Stokkers kopte binnen uit de voorzet van El Allouchi en bepaalde zo de ruststand op 0-2. In de tweede helft zette Jong PSV een tandje bij: NAC kreeg het daardoor lastig en tien minuten na de pauze werd het dan ook 1-2. Sekou Sidibe schoot fraai raak vanuit een moeilijke hoek. Uiteindelijk sleepte De Parel van het Zuiden de zege binnen. Invaller Van der Gaag schoot eerst op de paal, waarna ook aan de andere kant het aluminium werd geraakt. Van der Gaag stelde vijf minuten voor tijd de zege veilig, door vanuit de draai raak te schieten: 1-3. Daarmee zorgde hij voor de beslissing en kon NAC Breda eindelijk weer de zoete smaak van een overwinning proeven. Buiten de eigen driepunter liep NAC ook nog eens drie punten in op concurrent De Graafschap (verloor met 2-1 bij Jong AZ), waardoor het gat met de gewenste plaats bij de eerste twee weer zes punten is. Daarnaast liet NEC twee punten liggen, waardoor de Bredanaars op gelijke hoogte komen met een andere concurrent.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling Jong PSV: Van den Meulenhof, Daverveld, Soulas, De Haas, Theunissen (’46 Zeegers), Gomes, Ledezma (’86 Lauwers), Schoonbrood, Sidibe, Catic, Mendonca (’67 Horvath)
Opstelling NAC Breda: Olij, Mashart, Rösler, Riera, Verschueren, I. Ilic (’77 Van Anholt), Boussaid, L. Ilic (’86 Van Hooijdonk), Dogan (’67 Van der Gaag), El Allouchi, Stokkers

Scoreverloop: ’22 L. Ilic 0-1, ’34 Stokkers 0-2, ’56 Sidibe 1-2, ’85 Van der Gaag 1-3
Gele kaarten: Sidibe, Zeegers (beiden Jong PSV); I. Ilic (NAC Breda)
Rode kaarten:
Bijzonderheden:
Scheidsrechter: Gerrets
Toeschouwers: 250

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.