NAC Breda verslaat MVV: 2-0

NAC Breda heeft de 3 punten in Breda gehouden. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd MVV Maastricht met 2-0 verslagen. Trainer Ruud Brood had voor het treffen met de Sterrendragers opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Finn Stokkers. Jordan van der Gaag nam de plaats in van de geschorste Ivan Ilic. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Roger Riera, die van dichtbij net naast kopte. Even later was de verdediger van NAC Breda goud waard voor zijn ploeg door de bal van de eigen doellijn te halen. Na een half uur pakte de thuisploeg de voorsprong via een penalty van Huseyin Dogan, die versierd was door Mounir El Allouchi: 1-0. Aan het begin van de tweede helft was er een goede kans voor MVV Maastricht-aanvaller Joeri Schroijen, die van dichtbij op doelman Nick Olij schoot. Even later leek Thijmen Goppel op weg naar de gelijkmaker, maar zijn inzet was te zacht om het lege doel te bereiken. In de slotfase beslisten de Bredanaars de wedstrijd. Luka Ilic rondde een voorzet vanaf links prima af: 2-0. Daardoor trok NAC Breda het duel over de streep en werd de tweede zege op rij een feit. NAC Breda klimt over N.E.C. Nijmegen heen naar de vierde plek.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Opstelling NAC Breda: Olij, Verschueren, Riera, Rösler, Mashart, Boussaid, Van der Gaag, El Allouchi (’66 Van Anholt), Dogan (’79 Filipovic), L. Ilic, Stokkers (’66 Van Hooijdonk)
Opstelling MVV Maastricht: Bertrams, Last, Van Acker, Mahmutovic, Martina (’86 Everaers), Mares, Holtby, Kostons (’64 Deom), Schroijen, Van den Hurk, Goppel

Scoreverloop: ’31 Dogan 1-0 (strafschop), ’89 L. Ilic 2-0
Gele kaarten: Kostons, Mahmutovic (beiden MVV Maastricht)
Rode kaarten: –
Bijzonderheden: –
Scheidsrechter: Bax
Toeschouwers: 17521

Bron: Fansite NAC Breda 1912

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.