Willem Weijs: “De dingen waar we op trainen zien we terug in de wedstrijd. We hebben stappen gezet, daar ben ik blij mee.”

NAC Breda heeft tijdens het eerste Avondje NAC van 2020 drie punten gepakt. In het Rat Verlegh Stadion won De Parel van het Zuiden met 3-1 van Jong AZ. Arno Verschueren (tweemaal) en Huseyin Dogan kwamen namens NAC Breda op het scorebord. Na afloop stonden Arno Verschueren, Jan Paul van Hecke, Huseyin Dogan en interim-trainer Willem Weijs de pers te woord. Op www.nac.nl een greep uit hun reacties, welke wij hieronder 1:1 van ze overnemen …

“Ik speelde op een positie waarop ik mijn kwaliteiten beter kan tonen. Het is een rol die bij mij past. Ik kan druk zetten en ik kan mijn loopvermogen kwijt. Ik probeer druk te zetten, met een hoge intensiteit te spelen. Ik geef een pluim aan het hele team vandaag. We zetten met zijn allen druk”, aldus Verschueren, die tweemaal scoorde.

“De afgelopen weken creëerden we kansen, maar de bal ging er moeilijk in. Als je voor komt, dan maak je het jezelf zoveel makkelijker. Ik ben tevreden met de teamprestatie van vandaag. We konden deze zege goed gebruiken. Vorige week hebben we goed gespeeld, maar vergaten we te scoren. Vandaag hadden we een hoge intensiteit en zetten we veel druk. Dat werd beloond. Het duurde lang tot we scoorden, maar als je de tegenstander afmat, zie je dat wij heel sterk zijn”, aldus de Belg.

Van Hecke stond voor de derde maal op rij in de basis. “Ik ben heel blij met de overwinning. We maakten de eerste goal en we waren super blij, dat kon je wel zien. Het is zonde dat we de nul niet hielden, dat was een beetje onoplettendheid.”

Ook Dogan scoorde: “Je leeft voor doelpunten. Op deze manier is het leuk dat de goal viel. We hadden de gehele wedstrijd onder controle. We knokken voor elkaar en dat is echt prachtig. Ik denk dat het een hele leuke wedstrijd wordt tegen PSV. We gaan proberen het ze zo moeilijk mogelijk te maken.”

“De opluchting was groot, nadat de goal in de tweede helft viel”, gaf Weijs toe. “Hierna ging het stadion echt achter de ploeg staan. We voetballen heel aardig. De dingen waar we op trainen zien we terug in de wedstrijd. We hebben stappen gezet, daar ben ik blij mee. De doelpunten zijn een logisch gevolg van het betere spel. Ik ben super blij dat er drie ballen in gaan.”

Bron: NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.