Willem Weijs: “We geven te makkelijk de goals weg en zelf hebben we te veel kansen nodig om te scoren.”

NAC Breda heeft vanavond dus met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Excelsior. De Parel van het Zuiden knokte zich na een 2-0 achterstand terug naar een gelijkspel. De Bredase doelpunten werden gemaakt door Jan Paul van Hecke en Arno Verschueren. Na afloop stonden Willem Weijs, doelpuntenmakers Jan Paul van Hecke en Arno Verschueren, en debutant Thom Haye de aanwezige pers te woord. Op www.nac.nl een greep uit hun reacties, welke wij hieronder 1:1 van ze overnemen …

“We kregen genoeg kansen. We hadden kunnen winnen. We kregen drie hele goede kansen en maakten een goal die uiteindelijk werd afgekeurd wegens buitenspel. Misschien hadden we er wel een of twee moeten maken en dan valt ‘ie aan de andere kant. Dan ga je de rust in: je bent veel beter, maar je staat met 1-0 achter”, zei Van Hecke.

“Na de 2-0 zijn we eigenlijk kansloos. Dan maken we de 2-2 en uiteindelijk hadden we eigenlijk de wedstrijd moeten winnen. Ik had wel een beetje geluk bij mijn goal, haha. Ik ben er blij mee, maar uiteindelijk ben ik toch teleurgesteld”, aldus de verdediger.

Trainer Willem Weijs: “We krijgen de 1-0 tegen uit de eerste beste kans. Uiteindelijk scoren zij de 2-0, daar staan wij niet goed qua restverdediging. Al met al ben ik blij dat we ons terug knokken. Ik sta hier wel met een dubbel gevoel.”

“We probeerden de bal snel te verplaatsen van kant naar kant, dan moet er beweging komen achter de laatste linie van Excelsior. Dat ging af en toe goed, maar te weinig”, oordeelde Weijs. “Als zij scoren, wordt het veel moeilijker. We proberen het te forceren. Uiteindelijk moet het wel 2-3 worden, we krijgen een kans van een meter of vijf. We geven te makkelijk de goals weg en zelf hebben we te veel kansen nodig om te scoren.”

Thom Haye maakte zijn debuut voor NAC, nadat hij eerder deze week overkwam van ADO Den Haag. “Je weet dat het een lastige uitwedstrijd wordt. Het is uiteindelijk zonde dat we niet winnen. Ik merkte vrij snel dat ik hou van deze club. Dat ik meteen speel, is mooi. Ik heb geprobeerd om wat toe te voegen en ik snapte de wissel wel. NAC heeft veel technische spelers in de kleine ruimte. Ik probeer daarachter mijn werk te doen als spelverdeler, zodat ik de jongens kan aanspelen.”

Verschueren maakte uiteindelijk de 2-2: “Het positieve punt van vandaag is de slotfase. De bal ging er vandaag weer moeilijk in en het is vaak te slordig”, was de Belg eerlijk. “Excelsior speelt erg laag en wij hebben moeite met het defensieve blok. We laten de kansen in de eerste helft liggen en vervolgens wordt het moeilijk. We hadden veel balbezit en hadden meer moeten schieten. We hadden ook gewoon pech met de lat, die raakten we twee keer. Ondanks het gelijkspel ben ik teleurgesteld. We hadden het overwicht en de 2-3 moest er ook in. We hebben tot de laatste minuut geknokt en dat hoort bij NAC.”

Bron: NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.