Peter Hyballa: “We hebben afspraken bij corners en die kwamen we niet na bij de gelijkmaker.”

Het debuut van Peter Hyballa als trainer van NAC Breda is dus in het water gevallen. NAC domineerde tegen TOP Oss, maar de bezoekers hadden aan één spaarzame kans genoeg om met een punt weg te gaan uit Breda: 1-1. Na afloop stonden trainer Peter Hyballa, doelpuntenmaker Verschueren en Sydney van Hooijdonk de aanwezige pers te woord. Op www.nac.nl een greep uit hun reacties, welke wij hieronder 1:1 van ze overnemen …

“We hebben bij vlagen niet goed gespeeld. We hebben wel veel druk op de bal gehad, maar we waren in de omschakeling niet goed. We hebben afspraken bij corners en die kwamen we niet na bij de gelijkmaker”, sprak Hyballa. De trainer vervolgde: “De verwachtingen zijn altijd heel hoog als er een nieuwe trainer komt. We hebben na de 1-0 wel kansen gehad op meer. We moeten nog heel hard werken”, was het oordeel. “Morgen gaan we feedback geven en dan kijken we verder. Tegen AZ wordt het een andere wedstrijd, maar we moeten ervoor gaan. De koppen moeten omhoog.”

“We maken de kansen niet af”, zei Verschueren. “Uiteindelijk staan we maar met één punt, dat is te weinig. We hoeven niet altijd een grote kans te krijgen om te scoren, maar we moeten die bal er gewoon inrammen. Het is allemaal net niet. In de eerste helft spelen we goed, we hebben het overwicht. Uiteindelijk spelen we het niet goed uit. Dan snap ik wel dat het publiek ontevreden is. Dan moeten we echt in de spiegel kijken”, aldus de doelpuntenmaker.

Van Hooijdonk begon in de basis. “Hyballa vroeg aan mij om veel in de ruimtes te duiken. Dat ging moeizaam. Het was niet onze beste wedstrijd. TOP Oss is een taaie tegenstander, ze spelen met vijf verdedigers achterin. Ze hebben eigenlijk maar één kans gehad, wij veel te veel. We hoeven niet naar andere teams te kijken, maar we moeten focussen op onszelf. Ik houd een teleurgesteld gevoel aan deze wedstrijd over.”

Bron: NAC Breda 1912 / NAC Breda

Wil je dit bericht delen ?
Dit bericht is geplaatst in clubnieuws. Bookmark de permalink.